Nieuws

Published on januari 28th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie BrabantWonen geeft materiaal uit gesloopte woningen een tweede leven

BrabantWonen zet bij reparaties voortaan gebruikte producten en materialen in, die uit slooppanden zijn verwijderd en die nog goed van kwaliteit zijn. Kranen, sloten, spiegels en leuningen krijgen zo een tweede leven. “Natuurlijk pas nadat ze grondig zijn schoongemaakt, nagekeken en opgeknapt”, zegt Joris van Lokven, manager Dagelijks Onderhoud bij BrabantWonen. “Dat noemen we duurzaam vervangen.”

Huurders van BrabantWonen hoeven niet bang te zijn dat ze een afgedankt, tweederangs product krijgen, volgens Van Lokven: “We gebruiken alleen kwalitatief goede producten, die nog lang niet versleten zijn. Blijvertjes dus. Je kunt het vergelijken met de refurbished telefoons. Het is zonde om materialen weg te gooien, die misschien nog maar net vervangen zijn. En die vanwege de sloop weggegooid zouden worden. Het is goed om ze weer een nieuw leven te geven. Bij elk reparatieverzoek kijken we eerst of we een ‘blijvertje’ in voorraad hebben. Pas als dat niet zo is, zetten we nieuwe producten in. Bijkomend voordeel is dat we besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval. En zo werken we met elkaar aan een gezonde toekomst. Een mooie stap naar circulair wonen en werken!”

Natuurlijk samen

Bij het inzetten van circulaire producten werkt BrabantWonen samen met A. van Liempd Sloopbedrijven en technische groothandel Mastermate. Onlangs gebeurde dat bijvoorbeeld bij de te slopen flats in Boschveld en de Gestelse buurt in ‘s-Hertogenbosch. A. van Liempd ‘oogst’ en registreert de materialen bij de slooppanden en knapt ze op. Mastermate zorgt voor de opslag en levert de blijvertjes aan BrabantWonen. Joris van Lokven: “Die manier van werken past precies bij ons motto ‘natuurlijk samen’. Alles wat we doen, doen we op een duurzame manier – en altijd in samenwerking. Momenteel bekijken we met elkaar welke producten we nog meer kunnen hergebruiken. Want er is nog een wereld te winnen op dit gebied.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X