Nieuws

Published on juni 23rd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada start met bouw van verplaatsbare woningen ‘Wonen bij LILY’

Op donderdag 17 juni ging in Campus Zuid in Lelystad de eerste paal van het woonproject ‘Wonen bij LILY’ de grond in. In opdracht van woningcorporatie Centrada bouwt aannemer Jan Snel op deze locatie nogmaals 147 verplaatsbare woningen. De woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Naar verwachting wordt de bouw nog dit jaar afgerond.

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Vorig jaar hebben we in Campus Zuid al 152 verplaatsbare woningen opgeleverd onder de naam ‘Wonen bij LARS’. Centrada is heel blij dat we nogmaals 147 van dit soort woningen kunnen laten bouwen. We zien dat de woningnood hoog is. ‘Wonen bij LILY’ biedt net als ‘Wonen bij LARS’ compleet afgewerkte woningen die we snel kunnen realiseren en waar mensen direct kunnen gaan wonen.”

Volwaardige appartementen met maximaal drie kamers
Het woonproject ‘Wonen bij LILY’ bestaat uit 147 compleet afgewerkte appartementen van 22 tot 50 m². De woningen zijn beschikbaar voor één- tot vierpersoonshuishoudens met een inkomen tot € 60.000. De huurprijzen zijn nog niet officieel vastgesteld, maar liggen naar verwachting tussen de € 400 en € 600 per maand exclusief servicekosten.

Ook zonder inschrijftijd maken woningzoekenden kans
Binnen dit project speelt de inschrijftijd van woningzoekenden geen rol. In verband met de leefbaarheid vindt de woningtoewijzing plaats op basis van een motivatiegesprek. Kandidaat-huurders worden op volgorde van loting uitgenodigd. Woningzoekenden met een maatschappelijke of economische binding met Lelystad krijgen voorrang op woningzoekenden zonder deze binding.

Belangstellenden
Belangstellenden kunnen dit najaar via www.centrada.nl reageren op de woningen van ‘Wonen bij LILY’. Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada noodzakelijk. Inschrijven kan via de website van Centrada en kost jaarlijks € 15,00. Meer informatie over dit project vindt u op www.wonenbijlily.nl.

https://www.centrada.nl/over-ons/nieuwsberichten/centrada-start-met-bouw-van-verplaatsbare-woningen-wonen-bij-lily-1/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X