Nieuws

Published on augustus 10th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada bouwt 20 energiezuinige woningen in Warande

Centrada gaat 20 eengezinswoningen bouwen in het Olmenkwartier in de Lelystadse wijk Warande. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en worden naar verwachting rond de jaarwisseling opgeleverd. Fijn Wonen gaat de woningen realiseren. Op 2 juli jl. vond hiervoor het tekenmoment plaats. 

Energiezuinig en betaalbaar
Het nieuwbouwproject bestaat uit 20 grote eengezinswoningen. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is via een vaste trap. Ze zijn duurzaam, gasloos en zijn extra geïsoleerd. De woningen worden aangesloten op het stadswarmtenet van Ennatuurlijk, zij zorgen voor de verwarming van de woning en het warme water. Kortom, veel slimme energievoorzieningen die leiden tot een lagere energierekening voor de huurder. Zo blijven de woningen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

“Onze bijdrage aan betaalbaar en toekomstbestendig wonen in Lelystad en het begin van een mooie samenwerking met Centrada”, aldus Menso Oosting, directeur Fijn Wonen.
Snel te realiseren
Centrada verwacht dat de eengezinswoningen nog dit jaar worden opgeleverd. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Wij kiezen bij nieuwbouw steeds vaker voor woningen vanuit conceptbouw. Voordeel hiervan is dat deze woningen al goed zijn uitgewerkt en snel te realiseren zijn. En dat is hard nodig, gezien de lange wachttijd voor een sociale huurwoning in Lelystad.”

Fijn wonen in Warande
Warande is Lelystads jongste wijk. Eerder bouwde Centrada hier al appartementencomplex Haagwinde en zeventien eengezinswoningen Waterfront. Toekomstige bewoners beschikken met het wijkplein aan de Haagwinde, met onder andere een integraal kindcentrum, tandarts en supermarkt, over tal van voorzieningen op loopafstand. De 20 nieuwe energiezuinige woningen zijn een mooie aanvulling op het huidige sociale woningaanbod in de wijk.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X