Nieuws

Published on juli 2nd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada bouwt 45 huurappartementen in Zuiderzeewijk Lelystad

Woningcorporatie Centrada is gestart met de bouw van 45 nieuwe huurappartementen aan de Waddenlaan in de Zuiderzeewijk in Lelystad. De twee- en driekamerappartementen moeten rond de zomer van 2021 gereed zijn. Ter Steege Bouw uit Apeldoorn gaat de woningen voor Centrada realiseren. Op 23 juni jl. vond hiervoor het tekenmoment plaats.

Twee- en driekamerappartementenHet nieuwe woongebouw bestaat uit twee- en driekamerappartementen van elk ongeveer 70 m2. Het dak wordt vol gelegd met zonnepanelen en het gebouw wordt voorzien van een slim en innovatief energieconcept waardoor bewoners lagere woonlasten hebben met maximaal comfort. Door de aanwezigheid van een lift en oplaadpunt in eigen berging zijn deze woningen ook geschikt voor een oudere doelgroep. 

Fors geïnvesteerd in de ZuiderzeewijkDe afgelopen 10 jaar heeft Centrada fors geïnvesteerd in de Zuiderzeewijk. Zo heeft  Centrada haar circa 900 woningen in deze wijk opgeknapt en is het wooncomplex Het Rode Klif met 175 woningen volledig gerenoveerd. Ook is gekozen voor het slopen van woningen en het bouwen van 164 nieuwe woningen, die beter voldoen aan de wensen van de huurders. “Met de bouw van 45 woningen in de Waddenlaan ronden we de nieuwbouwopgave in deze wijk af”, zegt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed van Centrada. Alle investeringen hebben ervoor gezorgd dat het woningaanbod groter en meer divers is geworden.

Nieuwe woongebouw De Wadloper maakt ‘familie’ compleetCentrada en architectenbureau Zaak van NN hebben bij het ontwerp van het nieuwe woongebouw goed gekeken naar markante gebouwen in de buurt. Bijvoorbeeld het wijk- en kindcentrum met haar witte metselwerk. En het appartementengebouw Zuiderstaete met haar okerkleurige gevelstenen. Deze kleuren laat Centrada terugkomen in het ontwerp van de nieuwbouw. Alle gebouwen in het centrale gebied van de Zuiderzeewijk worden op deze manier ‘familie’ van elkaar en zorgen daarmee voor een rustige invulling van dit parkgebied. Het U-vormige gebouw omsluit een binnentuin die doorloopt in de parkzone.

Belangstellenden
Centrada verwacht dat de appartementen rond de zomer van 2021 klaar zijn. Belangstellenden kunnen tegen die tijd via de website van Centrada reageren op een woning. Hiervoor is een inschrijving als woningzoekende nodig. Inschrijven kan via de website www.centrada.nl en kost jaarlijks € 15,00.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X