Nieuws

Published on juli 15th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada en gemeente presenteren nieuwbouwplannen Blokkerhoek en Muiderzand

Dinsdag 9 juli jl. presenteerden Centrada en gemeente Lelystad de nieuwbouwplannen voor de hofjes Blokkerhoek en Muiderzand aan omwonenden. Centrada is van plan om hier 42 sociale huurappartementen te bouwen. Dit ter vervanging van de twee verouderde woongebouwen die eerder dit jaar gesloopt zijn. Tijdens de inloopbijeenkomst namen belangstellende buurtbewoners kennis van de voorlopige schetsontwerpen.

De technische staat, energieprestatie en functionele indeling waren reden voor Centrada om de oude woongebouwen te slopen. De gebouwen met twee keer negen appartementen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. De bewoners van de appartementen vonden met stadsurgentie andere passende woonruimte, maar kregen wel terugkeergarantie. Een handjevol huurders heeft inmiddels aangegeven hier graag gebruik van te willen maken.

Twee- en driekamerappartementen
De gebouwen Blokkerhoek en Muiderzand liggen in de Zuiderzeewijk aan de centrale parkzone en maken ieder deel uit van een eigen hofje. Het plan bestaat uit twee gebouwen van vier verdiepingen met in totaal 42 appartementen. De appartementen hebben één of twee slaapkamers. Beide complexen krijgen een lift en zijn uitermate geschikt voor een brede doelgroep.

De gebouwen zijn ontworpen met respect voor de cultuurhistorische waarde van het gebied, hierdoor sluiten ze mooi aan bij de al bestaande bouw binnen de wijk. Het openbaar gebied rondom de appartementen wordt heringericht door de gemeente.

Uitbreiden woningaanbod
Muiderzand/Blokkerhoek is het zesde project wat dit jaar door Centrada wordt gerealiseerd. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “De woningmarkt in Lelystad staat onder druk; er is aanzienlijk meer vraag dan aanbod. Daarom zijn we blij dat we op deze locatie het woningaanbod kunnen uitbreiden van 18 naar 42 huurappartementen.”

Vervolg
De reacties, ideeën en suggesties die tijdens de inloopavond door omwonenden zijn gegeven, worden (als dat mogelijk is) meegenomen bij de verdere uitwerking van de plannen. Centrada hoopt eind dit jaar te kunnen starten met de bouw.

https://www.centrada.nl/over-ons/nieuwsberichten/centrada-en-gemeente-presenteren-nieuwbouwplannen-blokkerhoek-en-muiderzand/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X