Nieuws

Published on maart 1st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada en Jan Snel leveren 152 hoogwaardige appartementen in Lelystad op

Jan Snel heeft binnen vier maanden tijd 152 modulaire appartementen opgeleverd in opdracht van woningcorporatie Centrada. Het project, genaamd ‘Wonen bij LARS’, biedt onderdak aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een passende woonruimte in Lelystad.

Kwalitatieve oppervlakte
In het Campusgebied van Lelystad, bij de Gordiaandreef, zijn Jan Snel en Centrada in september 2020 van start gegaan met de eerste werkzaamheden. In totaal zijn er algemene ruimtes en 152 woonruimtes gerealiseerd, verdeeld over drie compacte gebouwen. Dit zijn kleine, volwaardige en zelfstandige appartementen van zo’n 22 tot 36 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet gestoffeerd met hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding.

Druk op lokale woningmarkt
In Lelystad kunnen, naast reguliere woningzoekenden, ook andere doelgroepen steeds minder snel een woning vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die vanwege een scheiding met spoed een andere woning nodig hebben. Deze mensen zijn vaak aangewezen op kamerverhuur. Omdat de gemeente actief handhaaft op illegale kamerverhuur en de daaruit voortvloeiende overlast, is de behoefte aan alternatieve huisvesting groot. Het project ‘Wonen bij LARS’ moet een einde aan maken aan deze overlast.

Duurzaam ontwerp
De drie compacte woongebouwen zijn ontworpen met duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en een rustig kleurenschema wat past bij de nabije omgeving. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de achtergrond. Op de daken van de complexen zijn zonnepanelen geplaatst die de algemene voorzieningen, zoals de verlichting in het complex, van stroom voorzien. 

Volledig circulair
De flexibele woningen in het Campusgebied hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.

Max Smits, projectleider bij Jan Snel, is erg trots op het project: “We hebben hier te maken met een bijzonder en broodnodig initiatief voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. Binnen een recordtijd hebben we deze appartementencomplexen weten op te leveren. Zo hebben de nieuwe bewoners straks weer een hoogwaardig dak boven hun hoofd. Ik ben dan ook enorm trots om met onze oplossingen bij te dragen aan dit unieke woonconcept in Nederland.”

Kleine zusje
De gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada hebben daarnaast een afspraak gemaakt nog eens 147 appartementen bij te bouwen in een tweede fase. Dat gebeurt op een naastgelegen locatie met een beoogde oplevering later dit jaar. Het tweede woonproject wordt gerealiseerd onder de naam ‘Wonen bij LILY’.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X