Nieuws

Published on mei 15th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Centrada start voorbereidingen bouw verplaatsbare woningen Campusgebied Lelystad

Centrada gaat onder de naam ‘Wonen bij LARS’ 152 verplaatsbare woningen realiseren in Campus Zuid (naast Palazzo). Deze plannen werden eerder al aangekondigd. Op dinsdag 28 april jl. heeft de gemeenteraad officieel met het plan ingestemd. De woningen moeten gaan voorzien in de huisvestingsbehoefte van diverse aan Lelystad gebonden sociale doelgroepen. De woningen worden naar verwachting nog dit jaar opgeleverd.

Stijgende druk op de woningmarkt
In Lelystad kunnen naast reguliere woningzoekenden ook andere doelgroepen steeds minder snel een woning vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die vanwege scheiding of anderszins met spoed een andere woning nodig hebben. Deze mensen zijn vaak aangewezen op kamerverhuur. Omdat de gemeente actief aan het handhaven is op illegale kamerverhuur en de daaruit voortvloeiende overlast, is de behoefte om alternatieve huisvesting te realiseren groot.

Volwaardige appartementen met één of twee kamers
Centrada gaat 152 verplaatsbare woningen realiseren, verdeeld over drie compacte woongebouwen. Dit zijn kleine volwaardige appartementen van zo’n 22 tot 36 m², met één of twee kamers. De woningen zijn zeer compleet afgewerkt met vloerafwerking, wandafwerking, raambekleding en buitenzonwering. De keuken wordt standaard voorzien van een inductiekookplaat en afzuigkap. Op het terrein tussen de drie woongebouwen komt een paviljoen met een ontmoetingsruimte en wasserette.

Betaalbaar wonen zonder inschrijftijd
De woningen zijn uitermate geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Woningzoekenden met een inkomen tot € 58.500 kunnen op deze woningen reageren. De inschrijftijd van woningzoekenden speelt binnen dit project geen rol bij de woningtoewijzing. De woningen zijn beschikbaar vanaf circa € 465 per maand excl. servicekosten. 

Om voor deze woningen in aanmerking te komen, is een inschrijving als woningzoekende bij Centrada wel noodzakelijk. Inschrijven kan via onze website en kost jaarlijks € 15. Bij toewijzing blijft de reeds opgebouwde inschrijftijd behouden. Het is daarom goed mogelijk om vanuit deze woningen door te stromen naar een reguliere sociale huurwoning.

Oplevering naar verwachting eind 2020
De woningen worden na oplevering gefaseerd verhuurd. Reageren op de eerste reeks woningen is vanaf deze zomer mogelijk via de website van Centrada.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X