Nieuws

Published on mei 23rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Clavis opent gasloze wijk Lievenspolder

Vrijdag 17 mei werd met de onthulling van een parkbank met zonnepanelen de nieuwbouwwijk Lievenspolder officieel geopend.  De bewoners en omwonenden werden getrakteerd op een opleverfeest met foodtrucks en optredens.
In 2016 werd gestart met de sloop van 117 verouderde woningen om plaats te maken voor 95 nul-op-de-meter-woningen.

Met de oplevering wordt een kroon gezet op vele jaren voorbereiding en uitvoering, samen met de gemeente Terneuzen en uitvoerend aannemer Gebr. Van der Poel. Het project is in verschillende fasen uitgevoerd en duurde drie jaar. Ook de wegen en plantsoenen zijn opnieuw ingericht. In het midden van de wijk ligt een basketbal-/voetbalveld met speeltoestellen. De nieuwe wijk is ruimer en groener geworden, zodat het ook in de toekomst aantrekkelijk is om hier te wonen.

Lagere woonlasten
Directeur Ruben Karel: “Duurzaamheid en betaalbaarheid staan bij Clavis voorop. Met dit nieuwbouwproject komt dit mooi samen. Door energetische toepassingen zoals isolatie, HR++-glas, zonnepanelen, een luchtwarmtepomp en een warmteterugwin-installatie zijn de energielasten laag. Het levert behalve een besparing op de woonlasten ook meer comfort voor de bewoners op. “
Een nul-op-de-meter-woning is vaak wennen voor de bewoner. “Bewonersbegeleiding maakte een belangrijk onderdeel uit van dit project. Zo zorgde een energiecoach voor een op maat energieadvies met een uitgebreide uitleg van de installaties.”  
De bewoners geven aan uiterst tevreden te zijn over de woning. De onlangs uitgevoerde bewonersenquête leverde een algemene eindscore van 7,7 voor de nul-op-meter-woning.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X