Nieuws

Published on maart 30th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie de Alliantie bereikt hoogste punt gebouw Zangvogelweg

Met een strakblauwe lucht en stralende zon stond de Alliantie gisteren, 23 maart, stil bij het hoogste punt van het gebouw aan de Zangvogelweg, waar 49 sociale huurappartementen in komen.

Amersfoort krijgt er 165 nieuwbouw huurappartementen bij
De Alliantie/Woonfonds, Profund Vastgoedontwikkeling bv, Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek en Bouwbedrijf van de Ven maken zich op deze plek aan de Zangvogelweg hard voor de realisatie van twee gebouwen met in totaal 165 huurappartementen in diverse prijsklassen. Het project draagt de naam HIER!.
‘We zijn trots op dit project, zegt Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling. ‘Met de realisatie van deze twee gebouwen helpen we veel huishoudens aan een mooie, nieuwe huurwoning, zowel in de sociale huur als in het middensegment.’
‘In Amersfoort komen mensen niet of nauwelijks aan een woning in de huidige wooncrisis. Wij als woningcorporatie kunnen een deel daarvan oplossen, als middeninkomens ook in aanmerking komen voor een huurwoning en corporaties meer kunnen bouwen. Dat gebeurt in dit project, we bedienen hierin beide doelgroepen’, vult Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie regio Amersfoort aan. ‘En hulde voor de vakmannen die zich elke dag enorm inspannen om hier deze prachtig gebouwen neer te zetten.’

HIER!
HIER! bestaat uit twee gebouwen; een woontoren van ca. 23 meter aan de Zangvogelweg en een woontoren van ca. 60 meter hoog aan het Valleikanaal. Beide gebouwen worden omgeven door een parkachtige omgeving. Deze tuin geeft toegang aan beide woongebouwen en de parkeergarage.
HIER! biedt 165 appartementen van vier verschillende types. In het gebouw waar nu het hoogste punt van is bereikt, komen 49 sociale huurwoningen. Dat zijn 26 driekamerwoningen en 23 tweekamerwoningen, geschikt voor zowel starters als senioren. De oppervlakte van de huurappartementen varieert van 43 tot 69 m2.
In het andere gebouw komen 8 sociale huurwoningen en 108 huurwoningen in het middensegment. Ook biedt HIER! ruimte aan maatschappelijke functies in de plint van het gebouw. Het ontwerp is van de hand van 01-10 architecten uit Rotterdam. Beide gebouwen worden eind 2023 opgeleverd.

De plek
Op de locatie stond een schoolgebouw, dat eerder in gebruik was door ROC Midden Nederland en tijdelijke huisvesting bood aan het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. Het gebouw op deze locatie is gesloopt, waardoor de locatie vrijkwam voor woningbouw. Op dit gebied van ongeveer 1 hectare groot wordt HIER! ontwikkeld. HIER! ligt dichtbij de historische binnenstad van Amersfoort met haar vele winkel- en uitgaansgelegenheden en andere voorzieningen. HIER! is goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en langzaam verkeer en sluit aan op de recreatieve routing van het Valleikanaal.

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws/2022/hoogste-punt-gebouw-zangvogelweg/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X