Nieuws

Published on november 21st, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie de Alliantie bouwt 56 betaalbare huurwoningen in Soest

Begin november is de bouw gestart van de 56 betaalbare huurwoningen De Groene Bron in Soest. De woningen worden gerealiseerd op de locatie van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat. Wethouder Karin Scholten onthulde gisteren samen met de Alliantie-directie Jan van Barneveld en Joan van der Burgt en betrokken omwonende Eize Leertouwer het bouwbord met de naam van het project. 

Het project

Gemeente Soest en de Alliantie werken samen aan een mooi plan voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat in Soest. Ook omwonenden en geïnteresseerden dachten mee over het plan. Woensdag 16 november werd de start van de bouw gevierd met de onthulling van het bouwbord.

Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling licht toe: ‘Op deze plek komen 42 sociale huurappartementen, 7 sociale en 7 middeldure eengezinshuurwoningen, geschikt voor een brede doelgroep. We willen ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen kunnen doorstromen naar woningen die beter passen bij hun woonwensen en levensfase. Hoe meer woningen op deze manier beschikbaar komen, des te beter het is voor álle woningzoekenden.’

Karin Scholten voegt hieraan toe: ’Een nieuwe mooie buurt met veel groen, centraal gelegen in Soest. De gemeente is blij met de invulling van het voormalige gemeentewerf en de uitbreiding van het sociale woningaanbod binnen onze gemeente. Een mooi thuis voor de nieuwe bewoners, waar wij hopen dat zij veel gelukkige jaren gaan beleven.’

Participatie – betrokken inwoners dachten mee

Op 18 november 2019 startte met een inloopbijeenkomst het participatieproces voor de herontwikkeling. Tijdens deze avond werd informatie gegeven over de geplande herontwikkeling. Ook werd uitgelegd wat de kaders en uitgangspunten waren en konden belanghebbenden en omwonenden wensen of aandachtspunten kenbaar maken.

Betrokken inwoners dachten mee tijdens werfsessies. Tijdens deze sessies werd – samen met ontwerpbureaus Change.nl (stedenbouw/architectuur) en bureau Dijk&Co (landschapsarchitectuur) – de basis gelegd voor het nieuwe stedenbouwkundige plan. De uitkomst van deze sessies werd gepresenteerd in een openbare bijeenkomst. Daarna werd het definitieve plan aan de gemeenteraad aangeboden ter besluitvorming.

Foto in de bijlage: start bouw De Groene Bron in Soest. Vlnr: Eize Leertouwer, Joan van der Burgt, Karin Scholten en Jan van Barneveld.

Fotograaf: Petra van Schaik. Foto is rechtenvrij te gebruiken.

www.de-alliantie.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X