Nieuws

Published on juni 11th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie de Alliantie rondt vernieuwing oostelijke stadsentree Amersfoort af

Met de oplevering van maar liefst 349 woningen verdeeld over vier woongebouwen in Hogekwartier is de oostelijke stadsentree van Amersfoort ingrijpend vernieuwd. Deze vier lichte en slanke woongebouwen gelegen in de groene setting van het Valleikanaal markeren nu de oostelijke stadsentree van Amersfoort. Op de kruising van de Hogeweg met het Valleikanaal hebben ze elk een eigen hoogte, variërend van 30 meter tot ruim 60 meter.

De vier woongebouwen zijn een afspiegeling van de stad en omvatten 64 sociale huurwoningen, 171 huurwoningen met een huur boven de sociale huurgrens en 114 koopwoningen. Vanaf 2016 zijn in Hogekwartier, in 6 jaar, 309 sociale huurwoningen opgeleverd.
In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 491 huurwoningen en circa 329 koopwoningen. Daarnaast is nog Amerena, het nieuwe sportcomplex, en circa 900 m2 bedrijfsruimte gerealiseerd.

Hogekwartier hofleverancier
Amersfoort kreeg er in 2020 1.175 woningen bij. Meer dan een derde van alle nieuwe woningen, ruim 400, is gebouwd in Hogekwartier. Daarmee levert de nieuwe stadswijk een flink aandeel in de Amersfoortse woningbouwopgave.
Wethouder Menno Tigelaar: “Het is niet alleen belangrijk dat we woningen bijbouwen om iets aan het enorme woningtekort te doen, maar ook dat we dat voor alle groepen woningzoekenden doen. Zoals in de nieuwe stadswijk Hogekwartier, met een evenwichtige mix van sociale huurwoningen, (midden)huur en koopwoningen. Voor mensen met uiteenlopende inkomens en verschillende woonbehoeften. Met de vele woningen die tussen 2016 en volgend jaar in Hogekwartier zijn of nog worden gebouwd, helpen we een heleboel mensen aan een mooie plek om te wonen.”
Joan van der Burgt, directeur van de Alliantie: “De wachttijden in Amersfoort op een woning zijn lang. Wij vinden het ongelooflijk belangrijk dat we zoveel bewoners een fijn thuis kunnen geven in deze nieuwe stadswijk. Zeker de toevoeging van het grote aantal sociale huurwoningen, want hier is zoveel vraag naar. We doen dit alles met aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben we te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all-electric en deels BENG. En niet te vergeten de duurzame deelmobiliteit via Axxel en een duurzame inrichting van de openbare ruimte.”

Naar verwachting worden de laatste woningen van de nieuwe wijk in 2022 opgeleverd en is de nieuwe stadswijk met in totaal 820 woningen, helemaal af.

Amersfoort Vernieuwt
Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. Door Hogekwartier is een belangrijke impuls gegeven aan de leefbaarheid in Liendert en Schuilenburg. De wijken hebben door de nieuwbouw die er is gerealiseerd een gevarieerder woningaanbod gekregen.

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws/2021/oostelijke-stadsentree-amersfoort-gereed/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X