Nieuws

Published on maart 3rd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Huismeesters en Trebbe gaan van start in De Wijert

Sije Holwerda, directeur-bestuurder bij woningcorporatie De Huismeesters en Antje de Groot-Schuttert, directeur bij Trebbe tekenden vandaag de Design & Build overeenkomst voor de nieuwbouw van 285 woningen in De Wijert-Noord.

De Huismeesters startte in het voorjaar van 2020 met woningverbetering van in totaal 152 woningen. Daarnaast worden 222 woningen en 77 garageboxen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De sloopwerkzaamheden starten in augustus 2021. In het nieuwe plan is plek voor 271 appartementen en 14 eengezinswoningen. De nieuwbouw start – naar verwachting – januari 2022.

Sije Holwerda, De Huismeesters: “Herontwikkeling gaat in De Wijert verder dan alleen sloop, nieuwbouw en verbetering van de woningen. In de aanpak zijn kwaliteit, verduurzaming, toevoeging van levensloopbestendige woningen en diversiteit van koop-huur het doel. Ook onderzoeken we met de partijen binnen Wijkdeal De Wijert hoe we de omgeving rondom de woningen zo kunnen inrichten dat iedereen prettig en goed kan wonen in De Wijert.”

Antje de Groot-Schuttert, Trebbe: “Wij zijn ons er zeer bewust van dat deze opgave onderdeel is van een grotere herontwikkeling die de hele wijk betreft. Wij hebben deze opdracht opgepakt met het Groninger architectenbureau Team 4. Het is gelukt om een duurzaam en toekomstbestendig plan te ontwerpen met plattegronden die geschikt zijn voor veel verschillende huurders. We hebben in het ontwerp rekening gehouden met de situering van de woningen die zorgt voor levendigheid op de binnenterreinen voor de bewoners en de buurt. Wij zijn er trots op dat De Huismeesters ons het vertrouwen geeft de herontwikkeling van deze cultuurhistorische wijk en een nieuw thuis voor de huurders tot een succes te maken.”

Behoud cultuurhistorische waarde in de wijk
De Wijert is een wijk met cultuurhistorische waarde. De wijk heeft een vast patroon van woonblokken afgewisseld met straten en veel groen. Dit is een kwaliteit van de wijk. Dit is de zogeheten stempelstructuur. In overleg met de gemeente is er gekozen voor behoud van deze herkenbare structuur. Om in een geheel te blijven met de woningen die niet worden vervangen, komen elementen van deze woningen terug in de nieuwe woningen.

De Huismeesters werkt aan een ongedeelde stad met gemengde wijken
De Huismeesters verduurzaamt zoveel mogelijk bestaande woningen naar label A. Waar dit niet mogelijk is kijken we naar andere mogelijkheden. In de wijken De Wijert en Selwerd sloopt De Huismeesters woningen en vervangt deze door duurzame nieuwbouw. De Huismeesters werkt nauw samen met bewoners, huurdersorganisaties, aannemers, onderhoudsbedrijven en de gemeente Groningen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X