Nieuws

Published on juni 1st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Kernen start bouw 12 zeer energiezuinige huurwoningen in Zuilichem

Wethouders Gijs van Leeuwen en Willem Posthouwer van gemeente Zaltbommel en Marinus Kempe directeur- bestuurder van De Kernen hebben aan de bewoners van de toekomstige nieuwe woningen een solarhuisje overhandigd. Dit huisje staat symbool voor de 12 nul-op-de-meter woningen die in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd gaan worden. In dit plan komen ook 4 koopwoningen. Het belang van woningbouw én verduurzaming in de gemeente is door beide wethouders en De Kernen benadrukt.

Het worden woningen in de sfeer van vroeger met de nieuwste energiezuinige installaties. Met details en verwijzingen naar vroegere ontwerpen zijn dit nieuwbouwwoningen die niet op het gas worden aangesloten. De woningen worden optimaal geïsoleerd en krijgen een warmtepomp. Ze wekken zelf energie op met zonnepanelen. De Kernen wil zo duurzaam mogelijk bouwen om daarmee te zorgen voor betaalbaar wonen en bij te dragen aan de gestelde klimaatdoelen. Bouwbedrijf Tankens uit Andel realiseert deze bouw, waarbij een deel van de bouwactiviteiten in de fabriek plaatsvindt. Tankens heeft deze woningen daarnaast ook ontwikkeld. 

Wethouders positief
Willem Posthouwer: “Dit is een initiatief wat recht doet aan ons motto: ‘iedereen doet mee, iedereen wint’. Gijs van Leeuwen: “Mooi dat we weer duurzame woningen toevoegen en dat ook gekeken wordt naar een mogelijkheid om de tuinen onderhoudsvriendelijk, klimaatbestendig en biodivers in te richten.” 

Duurzaam en betrokken
Marinus Kempe: “De Kernen beseft meer dan ooit hoe belangrijk een goede, energiezuinige woning vandaag de dag is. Dit is een periode van veel vraag en weinig aanbod van woningen. Het klimaat staat hoog op de agenda en zal dat blijven staan. De Kernen maakt zowel nieuwe woningen als bestaande woningen zo energiezuinig mogelijk. Dat kunnen wi als corporatie niet alleen. We trekken daarom op met bewoners, gemeenten en bouwbedrijven om samen te werken aan een duurzame toekomst.”

 Specificaties nul-op-de-meter woningen Zuilichem

  • Er is lage temperatuurverwarming;
  • Er is alleen elektriciteit;
  • Overal is vloerverwarming;
  • Er is een warmtepomp;
  • Er komt een automatisch geregelde mechanische ventilatie voor frisse binnenlucht; 
  • Er wordt glas met een zeer hoge isolatiewaarde aangebracht; 
  • Op het dak worden PV-panelen aangebracht;
  • Koken gaat niet meer op gas, maar elektrisch.
https://www.dekernen.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/start-bouw-12-zeer-energiezuinige-woningen-in-zuilichem


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X