Nieuws

Published on november 1st, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie De Key start bouw 1000ste studentenwoning 2019

De Key heeft 1000 permanente studentenwoningen in aanbouw genomen in 2019. Een mijlpaal voor de Amsterdamse woonstichting. De Key zet in deze nieuwe gebouwen extra in op ‘ontmoeting’ tussen studenten.

Bestuurder Leon Bobbe is trots op het resultaat. “Dit is een ongekend hoog aantal studentenwoningen waarmee we dit jaar gestart zijn. Eind 2021 kunnen we zeggen dat we in drie jaar tijd 1900 studenten lieten instromen in Amsterdam.”

Afgelopen zomer werd veel geschreven over eenzaamheid onder studenten. “Bij onze nieuwe gebouwen zetten we meer dan ooit in op gemeenschappelijke ruimtes. Met was cafés, studieruimtes en gezamenlijke tuinen zorgen we voor meer ontmoeting tussen de studenten. In gebouwen waar internationale studenten wonen bouwen we ons unieke woonconcept NEST verder uit.”

Noorderkwartier (Metrostation Noord)

Studenten wonen hier straks op een steenworp van Metrostation Noord. Ze kunnen terecht bij hun eigen wasruimte en ontmoetingsplaats of genieten in een gezamenlijke tuin. De 388 sociale huurwoningen realiseren we met AM en Blauwhoed. De bouw ging van start op 21 oktober 2019.
 

Gare du Nord (Metrostation Noord) 

Even verderop, praktisch aan Metrostation Noord, verrijst Gare du Nord. De 177 studenten die hier straks wonen hebben een eigen gezamenlijk dakterras en zijn met de metro binnen vijf minuten op Amsterdam Centraal Station. Bouw gestart op 28 mei 2019.
Meer informatie

Poeldijkstraat

Samen koken in de gezamenlijke keuken, concentreren in de studieruimte of juist ouderwets film kijken of een spelletje doen in de gezamenlijke woonkamer. 500 (internationale) studenten vinden straks hun plek in ons gebouw aan de Poeldijkstraat in Nieuw-West. Bouw gestart op 1 juli 2019.
Meer informatie

Focus op ontmoeting

Afgelopen zomer kregen 46 studenten de sleutel van hun studio in Lieven in Nieuw-West. Komende donderdag komen hier nog 67 studenten bij. Tegen het einde van 2021 voegen we met Lieven 8 nog eens 326 studentenwoningen toe. Lieven is volledig gericht op ontmoeting. Met een grote binnentuin, wasruimtes, moestuinbakken, horeca en een ruimte waar 1200 bewoners (de helft is student) zelf ontmoeting kunnen organiseren. Eén van de horecaruimtes wordt ingericht door WOW Amsterdam met een restaurant, flexplekken, wasserette en expositieruimte.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X