Nieuws

Published on maart 3rd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Domijn biedt tiny houses en studio’s aan op Robson-terrein voor verhuur

De afgelopen maanden is er veel gebeurd op het Robsonterrein in Enschede. Domijn knapte eerder de voormalige pyjamafabriek al op om ruimte te bieden aan creatieve ondernemers. Op het naastgelegen terrein bouwen we nu 20 studio’s en 3 tiny houses, allemaal bestemd voor de sociale verhuur. En het is zover: op 2 en 9 maart gaan de woningen in de verhuur!

Het Robsonterrein aan de Blekerstraat is een bijzonder stukje Enschede. Nadat we de voormalige pyjamafabriek van het merk Robson, voor velen een begrip, hebben omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is nu het naastgelegen terrein aan de beurt. De ruimte naast de Robsonfabriek wordt ingericht als een diverse woonwijk met ruimte voor groen én een wijkmoestuin. Lucas Fransen, manager Wonen: “Op het Robsonterrein doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Onze huurders zullen zich hier echt thuis voelen”.

Tiny houses: werken en wonen op loopafstand
We willen onze huurders de mogelijkheid bieden om wonen, ontmoeten en werken te combineren. Marlijn Benus, projectontwikkelaar: “Het concept om een woonruimte naast een atelier te hebben, bestaat nog niet in Enschede, terwijl hier wel vraag naar is. Dat blijkt uit de gesprekken die wij hebben gehad met onder andere de AKI (kunstacademie Enschede)”. Op het Robsonterrein wordt deze bijzondere combinatie nu gerealiseerd. De drie tiny houses worden verhuurd met een bijbehorend atelier in de inspirerende Robsonfabriek.

Hiervoor zijn we op zoek naar creatieve ondernemers of ondernemende kunstenaars met een een- of tweepersoonshuishouden. Daarom worden de tiny houses niet verloot via ons automatische lotingssysteem. Geïnteresseerd? We dagen je uit ons op creatieve wijze te overtuigen waarom jij de beste toevoeging op het Robsonterrein bent. Op deze pagina vind je meer  informatie over de selectieprocedure.

20 studio’s: wonen aan een gezamenlijke binnentuin
De studio’s zijn kleine (27 m2) volwaardige woningen waarbij er slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De studio’s worden gebouwd in een complex met twee bouwlagen. De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat. Ook is er een gemeenschappelijke berging. Alle studio’s hebben een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer.  

Gelijke kansen voor iedereen
Op maandag 2 maart gaat om 09.00 uur een deel van de studio’s in de verhuur. Op maandag 9 maart om 09.00 uur volgt de rest van de studio’s. Geïnteresseerden kunnen vanaf dan reageren. Wij werken niet met wachtlijsten maar met een automatisch lotingssysteem. Zo heeft iedereen evenveel kans. Om te kunnen reageren moet je wel bij ons ingeschreven staan als woningzoekende.

Milieuvriendelijk en energiezuinig wonen
Wij vinden het erg belangrijk dat wonen betaalbaar blijft voor onze huurders én dat er zuinig wordt omgaan met het milieu. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Daarom zetten we bij het Robson voor het eerst kleine circulaire woningen in: woningen waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Kortom, Enschede is met de gemêleerde woonwijk op het Robson weer een fijn, veilig en duurzaam wooncomplex rijker!

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X