Nieuws

Published on april 8th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Domijn werkt samen met Reimarkt aan succesvolle blok-voor-blok verduurzaming

Vandaag tekende Domijn met Reimarkt een overeenkomst, waarin we onze samenwerking op het gebied van verduurzaming de komende vijf jaar versterken én uitbreiden. We willen onze succesvolle blok-voor-blok aanpak de komende tijd steeds slimmer inrichten. Om zo door besparingen in tijd en geld nog meer woningen te verduurzamen. Daarnaast gaat Reimarkt als strategische partner meewerken aan nieuwe oplossingen voor woningen waar verduurzamen ingewikkelder is. Wat die oplossingen ook zijn: de huurder staat er centraal, zoals bij alle oplossingen die we met Reimarkt samen inzetten.

Blok-voor-blok verduurzamingstrein nóg harder laten rijden
“Het traditionele proces waarmee corporaties woningen verduurzamen, is te traag en kost te veel om de duurzaamheidsopgaven voor 2050 te halen. Daarmee leveren we niet díe bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde, die nodig is.” Zo vertelt Rutger Vrielink, Manager Strategie & Innovatie bij Domijn. En dus sloegen we de handen ineen voor een unieke blok-voor-blok aanpak. “Daar waar we eerder woningen één voor één verduurzaamden. Pakken we nu in korte tijd hele blokken aan. Dat is niet alleen fijn voor de huurders, die maar één keer korte tijd overlast hebben van de werkzaamheden. En er daarna letterlijk en figuurlijk warmpjes bij zitten. Het is zeker ook goed voor het tempo waarin we onze woningen verduurzamen. Want door blokken te kiezen van dezelfde type woningen, kunnen we heel efficiënt de daarbij horende duurzame oplossingen toepassen. Niet op één blok, maar op allemaal.” En dat zorgt voor slimme oplossingen in het hele proces, die veel tijd en geld besparen: van een goed doordachte, vaste werkwijze en dezelfde vaste teams die altijd kijken naar waar het nóg beter kan, tot het slim inkopen van renovatieproducten met goede prestaties en garanties.

De blok-voor-blok verduurzamingstrein is al flink op stoom. Jaarlijks staan zo’n 400 woningen op de planning om te verduurzamen. En we blijven ons de komende jaren inzetten om die trein nóg harder te laten rijden en meer woningen te verduurzamen. Josien Kruizinga, Algemeen Directeur Reimarkt: ”Dat vraagt ook iets van onze vaste partners die de uitvoering verzorgen: Plegt Vos, Exterio vastgoedpartners, Friso bouwgroep en Van Wijnen. Want zij spelen een grote rol in die versnelling en besparing. En omdat het geld dat we besparen gelijk weer in het verduurzamen van nóg meer woningen stoppen, levert dat een geweldige gedrevenheid op om het samen steeds beter te doen.”

En dat betekent steeds meer verduurzaamde huizen, steeds meer huurders die comfortabel wonen en kunnen besparen op hun energierekening en op de lange termijn: een goede bijdrage aan de duurzaamheidsopgaven.

Nieuwe oplossingen voor meer complexe woningtypen
2050 lijkt nog ver weg. Maar woningcorporaties moeten voor die tijd nog veel bereiken op het gebied van verduurzaming. En voor ons blijft goed en betaalbaar wonen voor onze huurders altijd het belangrijkste. Daarom passen we dat wat goed werkt én betaalbaar is, nu al toe. En zoeken we naar goede, betaalbare oplossingen voor woningen waar verduurzamen lastiger is. Dat doen we niet alleen, omdat er veel verschillende kennis en kunde voor nodig is. De komende jaren sluit Reimarkt daarom ook hierbij aan als strategische partner. En kijken ze mee naar hoe experimenten en innovaties goed vertaald worden naar de praktijk, waarbij betaalbaarheid en comfort voor de klant centraal staat.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X