Nieuws

Published on november 13th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Dudok Wonen heeft alle balkons en galerijen gerepareerd en veilig gemaakt

Bijna 2 jaar is er keihard gewerkt om alle balkons en galerijen van Dudok Wonen veilig te maken. Vorig jaar zomer kwam aan het licht dat er gebouwen waren waar complexe constructiefouten in zaten waardoor balkons en galerijen mogelijk onveilig konden zijn. Dudok Wonen is vervolgens een intensief traject gestart met bewoners, constructeurs en aannemers om de balkons en galerijen zo snel mogelijk én duurzaam te repareren.

“Het was een heftige periode voor de bewoners. Wij zijn hen dankbaar voor hun geduld “, vertelt Robert Jan Sliep, directeur Dudok Wonen. “We hebben er alles aan gedaan om zo snel en duurzaam mogelijk de balkons te herstellen. Ik ben er trots op dat dit is gelukt.”

Korting op de huur

Bewoners mochten geen gebruik maken van hun balkons. Zij kregen daarvoor een korting op de huur. “Gelukkig hadden de meeste bewoners begrip voor de situatie. Maar het is natuurlijk heel vervelend als je in de zomer niet op je balkon mag. Het was belangrijk om goed uit te leggen wat er aan de hand was, hoe dat was ontstaan en hoe het opgelost kon worden. Door bewoners regelmatig te informeren over de stand van zaken begrepen zij dat het complexe en specialistische werkzaamheden waren”, aldus Robert Jan Sliep.

Kosten 1 miljoen euro 

Dudok Wonen heeft verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd, vele informatiebrieven gestuurd en medewerkers waren ter plekke aanwezig om vragen te beantwoorden van bewoners. In totaal heeft Dudok Wonen in totaal 8 woonblokken in Hilversum en 6 woonblokken in Bussum gerepareerd en hersteld. De gehele operatie heeft ongeveer 1 miljoen euro gekost.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X