Nieuws

Published on juni 20th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Dudok Wonen herontwikkelt centrum Keverdijk in Naarden

Het centrum Keverdijk in Naarden wordt vernieuwd. Donderdag 13 juni tekenden Dudok Wonen, de ontwikkelaar van het multifunctioneel centrum en de gemeente Gooise Meren de Grondovereenkomst. De woningen, het huidige multifunctioneel centrum en de moskee zijn gedateerd en worden vervangen door nieuwbouw. Dudok Wonen is blij dat ze meer sociale en duurzame huurwoningen kan toevoegen voor de grote groep woningzoekenden en dat de wijk een frisse impuls krijgt. In totaal voegt Dudok Wonen 41 woningen toe aan het huidige aantal woningen. Er worden 36 appartementen en 21 eengezinswoningen opgeleverd.

Vooruitlopend op de plannen verhuurde Dudok Wonen de meeste woningen met een tijdelijk huurcontract. Alle bewoners van de seniorenwoningen zijn eind 2018 en begin 2019 geïnformeerd over de sloop en nieuwbouw. Begin 2020 leveren de tijdelijke huurders hun sleutels in. De vaste bewoners zoeken met stadvernieuwingsurgentie een andere sociale huurwoning.

Een plan op basis van uitgebreid participatieproces
De gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen zijn samen met omwonenden, de moskee en gebruikers van het multifunctioneel centrum opgetrokken om de wijk te vernieuwen en de openbare ruimte opnieuw in te richten. Alle partijen willen een bijdrage leveren aan een goed woon- en leefklimaat in de wijk. ‘In de eerste helft van 2015 is een uitgebreid participatietraject met omwonenden gestart. Op basis van dit traject is het stedenbouwkundig plan opgesteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel betrokkenen hebben meegedacht, weten wat er gaat gebeuren en erachter staan’, vertelt Robert Jan Sliep, directeur Woonbedrijf bij Dudok Wonen.

Fris nieuw centrum met een park
In het nieuwe multifunctionele centrum keren de huidige maatschappelijke functies terug, zoals een dependance van de bibliotheek, een peuterspeelzaal en een praktijk voor fysiotherapie. Ook krijgt de wijk een nieuw park en zal de gemeente de openbare ruimte aanleggen.

Planning
Naar verwachting starten de werkzaamheden midden 2020. De eerste woningen worden medio 2021 opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X