Nieuws

Published on juni 15th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Dudok Wonen start bouw sociale huur in Anna’s Hoeve

Tijdens een feestelijke gebeurtenis legden wethouder Bart Heller en bestuurder Harro Zanting (Dudok Wonen) het eerste betonvlechtwerk aan van de te bouwen appartementengebouwen. Bekijk hier de video. Hier komen 65 appartementen en 66 parkeerplaatsen die Dudok Wonen sociaal gaat verhuren. Wethouder Heller: “De druk op de woningmarkt is enorm, zeker op de sociale huursector. Dus deze 65 appartementen zijn zeer welkom voor onze inwoners die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Dudok Wonen bewijst hier bovendien opnieuw dat ook sociale woningbouw van hoge kwaliteit kan zijn én duurzaam.”

“We zijn trots dat we in de tijd van woningmarktcrisis in deze mooie nieuwe wijk woningen kunnen toevoegen voor de vele woningzoekenden”, zegt Harro Zanting. De oplevering van het project zal najaar 2022 zijn.

Architectuur sluit aan

Architect Theo Verburg heeft met zijn ontwerp rekening gehouden met het groen in de omgeving. Deze wordt als het ware opgenomen in het ‘binnengebied’, waarbij de kop van het gebouw het park aan de noordzijde begrenst. Daarnaast zijn de appartementen dusdanig gepositioneerd dat vrijwel alle appartementen uitzicht hebben op het groen. Ook de schaalgrootte en de richting van de bouwblokken sluiten aan op de bestaande stedenbouwkundige structuur.

Appartementen

De woonoppervlakten van de appartementen zijn tussen de 59m2 en 83m2. Alle appartementen hebben een berging en een balkon of tuin. De gebouwen zijn 3- en 4-hoog en worden door een loopbrug met elkaar verbonden. Er worden meerdere duurzaamheidsmaatregelen toegepast. Zo komen er zonnepanelen en een EQW systeem.

https://www.dudokwonen.nl/over-dudok-wonen/actueel/nieuws/start-bouw-sociale-huur-in-anna-s-hoeve/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X