Nieuws

Published on november 11th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Dunavie: na jaren touwtrekken plannen Hoornes Noordoost definitief 

Na jaren touwtrekken plannen Hoornes Noordoost definitief
Dunavie en gemeente Katwijk zetten hun handtekening onder de realisatie- en samenwerkingsovereenkomst voor het hele gebied. Na jaren touwtrekken zijn de samenwerkingspartners trots op het resultaat. Het plangebied Hoornes noordoost krijgt de komende jaren veel nieuwe huurwoningen. In het eerste deel komen 114 woningen van Dunavie, bestemd voor de sociale en vrijesector huur.

Plannen maken kost tijd
De plek waar in 2023 gebouwd wordt, heeft jarenlang braak gelegen. ‘Bouwen gaat helaas nooit zo snel als we allemaal willen. Van vergunningen tot wijzigingen in wet- en regelgeving en stijgende bouwkosten, het zijn zaken waar we niet omheen kunnen’ zegt bestuurder Roland Marx van Dunavie. ‘Plannen maken kost tijd. We wilden persé doorpakken voor het totale gebied om niet meer tijd te verliezen. Daar hebben gemeente Katwijk en Dunavie elkaar gevonden. De vraag naar betaalbare woningen is groot, dus hebben we samen goede afspraken gemaakt, zodat we nu snel van start gaan. Zoals wethouder Gerard Mostert zegt: op papier kun je niet wonen’.

Een plan voor het hele gebied
De afspraken gaan dus niet alleen over de eerste 114 woningen tussen de Boerslaan en de Suurmondstraat. Ook de straten tot aan de Langeveldstraat en Biltlaan vallen hieronder. Wethouder Mostert is blij dat het plan verder kijkt dan de eerste fase. ‘In onze gemeente is veel behoefte aan sociale- en vrijesectorhuur en koopwoningen. Ik ben dan ook trots dat we samen met Dunavie overeenstemming hebben tussen 2023 en 2028 meer woningen te bouwen dan er oorspronkelijk gebouwd zijn. Dat we nu echt starten zorgt ervoor dat er in deze woningen halverwege 2025 ook écht huurders kunnen wonen. Elk jaar tot aan 2028 bouwt Dunavie door. Uiteindelijk bouwen ze meer dan 100 woningen extra ten opzichte van wat er nu staat. We maken samen echt snel stappen om minimaal 100 betaalbare woonkansen méér te realiseren’.

2028 is nog ver weg
Michael van Leeuwen van gemeente Katwijk en Bert Veldman van Dunavie praten op het terrein van de eerste fase nog wat na, met de afdrukken van het touwtrekken op hun handen. ‘Het jaar 2028 is nog ver weg. Daarom hebben we grove plannen gemaakt over de andere planfases. Het eerste deel is concreet en definitief’ zegt Bert projectontwikkelaar van Dunavie. ‘Daarmee starten we ook echt in 2023. Voor de andere fases zijn we het eens op stedenbouwkundige hoofdlijnen’, zegt opgavemanager Michael van gemeente Katwijk. ‘Er kan nog zoveel gebeuren tussen vandaag en 2028, dat we die stap voor stap definitief invullen. Het is mooi dat we een finishlijn hebben gesteld en onderweg kunnen bijsturen en kansen kunnen pakken’. Tevreden kijken beide heren uit over het plangebied. ‘Het was even getouwtrek, maar het eindresultaat veel meer woningen voor onze inwoners- is er mooier op geworden’.

https://www.dunavie.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/na-jaren-touwtrekken-plannen-hoornes-noordoost-definitief


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X