Nieuws

Published on juni 5th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Dunavie vierde verbeteringen Prins Bernhardlaan

Woensdag 29 mei organiseerde Dunavie samen met stichting Welzijnskwartier een buurtfeest: Samen Spelen & Snacken. ’s Middags werden er diverse activiteiten en spelletjes voor kinderen georganiseerd en stonden er foodtrucks klaar voor jong en oud. Op deze manier vierden wij samen met de bewoners de verbeteringen die in de buurt worden gerealiseerd. 

Sloop en nieuwbouw 25 woningen

De afgelopen maanden zijn er 25 eengezinswoningen gesloopt. Ze maken plaats voor 25 moderne en energiezuinige woningen. In navolging van de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg wordt dit ook een gasloos project met nul-op-de-meter-woningen (NOM). Dit wil zeggen dat ze minstens net zoveel energie opwekken als ze gebruiken. Met als resultaat een energierekening van bijna nul. De meerkosten van NOM worden via de Energieprestatie Vergoeding (EPV) doorberekend aan de huurder. Het gaat om een bedrag van circa € 97,- per woning per maand.

Wethouder Wonen Gerard Mostert en onze directeur-bestuurder Pierre Sponselee hebben woensdag op een graafmachine archeologische werkzaamheden verricht, om te kijken of we geen belangrijke vondsten over het hoofd zien voordat we met de nieuwbouw beginnen!

 Dunergie en renovatie

In de vier galerijflats wordt sinds begin november hard gewerkt door aannemer Coen Hagedoorn en Dunavie. De flats worden onder andere toegankelijker gemaakt voor senioren en bijvoorbeeld mensen met kinderwagens. Ook maken de flats deel uit van het programma Dunergie, waarbij verschillende energiebesparende maatregelen worden toegepast. Naast energiebesparing staat de veiligheid op lange termijn op de agenda en worden de galerijen versterkt.

  • We voorzien elk woonblok van een nieuwe lift, een nieuwe hoofdentree, toegangstrap en een hellingbaan.
  • We vervangen het enkele glas door HR++ isolatieglas. Ook worden de galerijgevels geïsoleerd en komen er nieuwe gevelplaten. Op het dak wordt dakisolatie en een nieuwe dakbedekking aangebracht.
  • We laten de galerijen versterken met een stalen constructie om ook de veiligheid op lange termijn te garanderen.
  • Op het dak worden zonnepanelen aangebracht voor onder andere de collectieve stroomvoorziening. Met deze zonnepanelen kunnen we de servicekosten terugdringen waardoor de betaalbaarheid van deze kosten op het niveau van 2018 blijft. Daarnaast kunnen bewoners kiezen voor een set van zes zonnepanelen per huishouden voor €10,50 per maand. De verwachte bezuiniging op woningstroomkosten is circa 20 euro per maand.
https://www.dunavie.nl/over-ons/nieuws-publicaties/laatste-nieuws/nieuwsbericht/dunavie-vierde-de-verbeteringen-aan-de-prins-bernhardlaan-bekijk-de-fotos-hier/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X