Nieuws

Published on mei 21st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Eigen Haard levert sociale huurwoningen Spaarndammerhart op

De eerste bewoners hebben de sleutel gekregen van hun sociale huurwoningen in het Spaarndammerhart. Het gebouw met in totaal 80 woningen staat op de plek van de voormalige Spaarndammerschool. Eigen Haard verhuurt en beheert de 24 sociale huurwoningen. Met deze oplevering komt er, in de nabijheid van Het Schip, weer een prachtig gebouw bij.

De architectuur van het Spaarndammerhart wordt nu al volop geprezen. Het gebouw met drie poorten sluit aan op de omringende woningen. Het is een eerbetoon aan de bouwblokken van Amsterdamse Schoolarchitect Michel de Klerk. Die ontwierp voor Eigen Haard het wereldberoemde ‘Het Schip’ en het schitterende ‘Gele Blok’ aan het Spaarndammerplantsoen. De woningcorporatie heeft deze beide gebouwen de afgelopen jaren zorgvuldig gerestaureerd.

Rentmeester van de Spaarndammerbuurt. Betaalbare huisvesting erbij.
‘We voelen ons toch een beetje de rentmeester van de Spaarndammerbuurt’, zegt Bert Halm, bestuursvoorzitter van Eigen Haard. ‘Als je hier bouwt, zo dicht bij Het Schip, dan moet zo’n gebouw ook wat uitstralen; persoonlijke architectuur en aandacht voor detail. Dat is in de geest van Michel de Klerk en dat is hier gelukt. En natuurlijk zijn we ook blij dat we in dit gedeelte van de stad nog extra sociale huurwoningen kunnen bijbouwen’.

De bogen en de binnentuin
‘Tien maanden geleden zag ik dit project verschijnen op Woningnet’, zegt Hielke Rast, de nieuwe bewoner. ‘Ik droomde er direct van daar te gaan wonen en nu is het zover. Het is prachtig, vooral de bogen en de binnentuin. En met de zon erop geven de groene stenen een heel speciale uitstraling’.

Natuurinclusief bouwen in stadsdeel West
Ook stadsdeel West is enthousiast. ‘Een architectonische aanwinst voor stadsdeel West en een mooi voorbeeld van natuurinclusief bouwen, met nestkastjes in dakranden en een prachtige tuin’, aldus stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst. ’En goed dat van de 80 woningen er 24 bestemd zijn voor sociale huur.’

https://www.eigenhaard.nl/eigen-haard/nieuws/2021/sociale-huurwoningen-in-het-spaarndammerhart


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X