Nieuws

Published on februari 19th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Elan Wonen bouwt Hof van Leijh: een bijzonder woongebouw waar wonen, zorg en welzijn samenkomen

Op 15 februari vierden we samen met Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de start van woongebouw Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Hof van Leijh zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen waardoor bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Naar verwachting wordt Hof van Leijh medio 2020 opgeleverd. 

Flexibel, compact en levensloopbestendig bouwen 

Hof van Leijh is een voorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zowel zorgbehoevenden, senioren als reguliere huurders in Hof van Leijh een passende woning kunnen vinden.

Wisselwerking bewoners en voorzieningen

Elan Wonen heeft DOCK Haarlem, Stichting SIG en Zorgbalans gevraagd invulling te geven aan de maatschappelijke ruimtes. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Op de begane grond van het complex komt een ontmoetingsruimte, waar verschillende activiteiten georganiseerd kunnen worden, waaronder open eettafels van DOCK. Ook het buurtteam van Zorgbalans is op de begane grond gevestigd.

In Hof van Leijh komt een woongroep voor mensen met verstandelijke beperking, ondersteund door SIG. De bewoners van deze woongroep vinden een deel van de dagbesteding in het ondersteunen bij activiteiten in het gebouw zoals de maaltijdvoorziening. In het complex wordt gestreefd naar een sfeer van betrokkenheid, waar bewoners naar elkaar omkijken en een actieve bijdrage leveren.

Planning

De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woonwerk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop).  HBB Groep bouwt het complex dat naar verwachting medio 2020 wordt opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X