Nieuws

Published on maart 5th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Goed Wonen trots op eerste duurzame appartementencomplex Gemert

Op het terrein naast sportcomplex Fitland hebben we ons eerste CO2 neutrale appartementencomplex gebouwd. Vandaag ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement. Het appartementencomplex bestaat uit 16 appartementen.

CO2 neutraal appartementencomplex
We bouwen al jaren duurzame woningen en maken op steeds grotere schaal bestaande woningen CO2 neutraal, maar een CO2 neutraal appartementencomplex is nog nieuw. Een appartementencomplex duurzaam bouwen is een stuk lastiger dan een woning duurzaam bouwen. Niet elk appartement heeft namelijk een eigen dak. Op een gezamenlijk dak moeten dus voldoende zonnepanelen gelegd worden om elk appartement van voldoende energie te voorzien. Niet alleen zodat alle bewoners voldoende energie hebben voor bijvoorbeeld de wasmachine en de stofzuiger, maar ook voor gemeenschappelijke voorzieningen, zoals de lift en de buitenverlichting. Dat vraagt extra aandacht in hoeveelheid panelen, warmtepompen en de aansluiting per appartement. Door het dak van het appartementencomplex volledig te voorzien van zonnepanelen is dit toch gelukt. Met de oplevering van dit complex is het hele project, bestaande uit het gezondheidscentrum, groepswoningen De Zorgboog en negen woningen, afgerond. De komende maanden worden de openbare bestratingen en de groenvoorzieningen door de gemeente verder aangebracht.

Nieuwe bewoners zijn dolblij
Het echtpaar Cor en Maria Verbruggen is een van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex. “We waren op vakantie in Canada toen we rond middernacht een appje kregen dat we ons konden inschrijven voor dit project. We huren nu drie jaar particulier in Handel, maar wilden graag naar Gemert terug. Een kans als deze krijg je niet elke dag, dus we hebben direct gereageerd. Nadat we ’s ochtends geland waren in Nederland, kregen we de vraag of we ’s middags naar het kantoor van Goed Wonen konden komen, want er waren drie appartementen waarvoor we in aanmerking kwamen.”

De keuze was snel gemaakt. “Het voelde meteen goed”, vertelt Maria. “Dit appartement heeft een mooie ligging, heeft een ruime woonkamer met groot balkon en er valt veel licht binnen.” Cor, die zelf altijd in de bouw gewerkt heeft, is onder de indruk van het binnenklimaat. “In de zomer blijft het constant koel en in de winter is het aangenaam warm. Het lagere energieverbruik is bovendien goed voor het milieu en de portemonnee.” Cor en Maria maken een dubbele duurzaamheidsslag. “We hebben energiezuinige apparatuur aangeschaft en kiezen voor led-verlichting. Zo maken we een goede start.” Het echtpaar hoopt eind maart naar Gemert te verhuizen. Maria kijkt er naar uit. “Jarenlang heb ik geroepen dat ik nooit in een appartement wilde wonen, maar nu wil ik niet meer anders.”

klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X