Nieuws

Published on maart 4th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie GoedeStede en Trebbe realiseren 95 appartementen Almere Buiten

“Door de realisatie van Madrona kunnen veel woningzoekenden in de stad hun woonwensen realiseren”

Medio februari is de bouw van het appartementencomplex Madrona in Almere Buiten gestart. Het komende jaar verrijst aan de Pasar Malamstraat een woongebouw bestaande uit dertien lagen met in totaal 95 sociale huurappartementen van woningcorporatie GoedeStede. Door het gebruik van een prefab betoncasco kan hoger en sneller worden gebouwd.

Arjan Deutekom, directeur-bestuurder GoedeStede: “Op deze unieke plek, vlak bij de Oostvaardersplassen, wordt dit markante gebouw met betaalbare en moderne huurwoningen gebouwd. Daardoor kunnen veel woningzoekenden in de stad hun woonwensen realiseren. Wij wensen alle betrokken partijen veel succes en kijken nu al uit naar de oplevering die gepland staat rond de zomer volgend jaar.”

Antje de Groot, directeur bij Trebbe: “Het is opnieuw gelukt om binnen de kaders van sociale woningbouw, goede, betaalbare huurwoningen te realiseren voor GoedeStede. Bijzonder detail is dat we dit pand met een bijzonder ontwerp realiseren naast De Factorij; het eerste appartementencomplex dat wij mochten realiseren voor GoedeStede.”

Over de appartementen

De naam Madrona is een samentrekking van twee woorden en verwijst naar uitzicht en markant. In Madrona komen 95 appartementen, waarvan 74 tweekamerwoningen en 21 driekamerwoningen.

Over het ontwerp

Het appartementencomplex verrijst aan de rand van Almere Buiten aan de Pasar Malamstraat. Het gebouw is voorzien van triple glas en een energiezuinige installatie die klaar is voor de energietransitie. Madrona is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Inbo. Door naar boven toe op de hoeken de kleine appartementen te plaatsen bovenop de grotere ontstaat er een speelse gevel. Dit inspringen gebeurt steeds op een andere bouwlaag, waardoor het volume asymmetrisch van opbouw is. Vervolgens worden met aluminium kaders de kozijnen en balkons verticaal gekoppeld, waarbij de balkons als lades naar buitengeschoven lijken te zijn. Ook deze kaders verspringen steeds, waardoor de asymmetrie van de toren wordt versterkt.

Over de bouw

De bouw van Madrona is medio februari gestart, naar verwachting wordt het gebouw medio volgend jaar opgeleverd. Trebbe realiseert Madrona met inzet van een prefab casco. Bijzonder aan het betoncasco is dat de vloeren al voorzien zijn van balkons in de fabriek. De bouwtijd voor de ruwbouw wordt met bijna vijftig procent ingekort.

www.Goedestede.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X