Nieuws

Published on april 15th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie GroenWest en Bébouw Midreth bouwen 16 levensloopbestendige appartementen in Vinkeveen

Op 8 april hebben woningcorporatie GroenWest en Bébouw Midreth de realisatieovereenkomst ondertekend voor 16 sociale huurappartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen. Naar verwachting wordt rondom de bouwvak gestart met de bouw van het appartementengebouw.

Levensloopbestendig en energieneutraal

De vaart zit er in bij de ontwikkeling van de 16 appartementen aan de Futenlaan. Eind 2018 is de ontwikkelovereenkomst ondertekend en de realisatieovereenkomst is nu een feit. Alle appartementen worden levensloopbestendig, ofwel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. De gasloze, energieneutrale driekamerappartementen van ongeveer 75m2 wekken net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen.

“We zijn blij dat we na een lange aanloopperiode nu kunnen starten met de bouw van de levensloopbestendige woningen in Vinkeveen. Een mooie aanvulling op het woningaanbod in De Ronde Venen, waarbij huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang krijgen. Zo proberen we tegelijkertijd ook de doorstroming op gang te brengen”,  zei Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest) bij de ondertekening van de overeenkomst met Fons Pompe en Ralf Dressel, directeuren van bouwer Bébouw Midreth, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels.

Innovatief concept

Het appartementengebouw wordt geheel gebouwd met prefab elementen. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden plug&play op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een korte tijd worden gebouwd.

Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Zo blijft het een compact gebouw met ruimte voor groen eromheen. De begane grond woningen hebben een tuin met een haag eromheen, de woningen op de verdiepingen krijgen een ruim balkon. Op de begane grond komt naast de entree een bergingencomplex met ruimte voor scootmobielen. De definitieve huurprijzen staan nog niet vast, maar het worden in ieder geval sociale huurwoningen met een netto huur van maximaal 720 euro.

Planning

Naar verwachting wordt rondom de bouwvak gestart met de bouw van het appartementengebouw. De verwachte bouwtijd is ongeveer zes maanden. De toewijzing verloopt via WoningNet en start rond de zomervakantie. Bij de toewijzing krijgen huurders die een sociale huurwoning achterlaten in De Ronde Venen voorrang.

https://www.bebouw.nl/nl/nieuws/detail/groenwest-en-bebouw-midreth-bouwen-16-levensloopbestendige-appartementen-aan-de-futenlaan-in-vinkeveen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X