Nieuws

Published on april 7th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Haag Wonen bouwt en verbetert in Morgenstond

De bewoners van 206 woningen aan de Coevordenstraat, de Melis Stokelaan en de Leggelostraat zijn op maandag 29 maart persoonlijk geïnformeerd door Haag Wonen over de toekomst van hun woning. Haag Wonen gaat de woningen en woongebouwen de komende jaren vernieuwen. Medewerkers van Haag Wonen gingen op een coronaveilige manier bij alle bewoners langs om het nieuws persoonlijk te vertellen. Bewoners die niet thuis waren, werden diezelfde avond nog gebeld.

128 woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouwwoningen. Op deze plek kan Haag Wonen méér nieuwe woningen bouwen dan er nu staan: minimaal 149 nieuwe sociale huurwoningen en minimaal 75 vrijesectorwoningen. De 78 woningen aan de Coevordenstraat worden verbeterd en verduurzaamd, zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd, energiezuiniger worden en toch betaalbaar blijven. Alles is erop gericht om halverwege 2022 te starten met het verbeterproject aan de Coevordenstraat. De sloop-nieuwbouwplannen voor de woningen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat een jaar later: halverwege 2023.

Bewoners kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en maatwerk 

“De eerste gesprekken met de bewoners verliepen goed”, zegt Wijkteamleider Pim Timmers. “Ze konden het erg waarderen dat we het nieuws persoonlijk kwamen brengen. Veel bewoners reageerden opgelucht en waren blij met de plannen. De komende tijd gaan we met alle bewoners persoonlijk in gesprek over de plannen. Het is belangrijk dat elke bewoner zich gehoord voelt en dat we zoveel mogelijk maatwerk kunnen leveren. We hebben bewoners ook gevraagd mee te praten over de plannen. Op dit moment hebben al 17 bewoners aangegeven als bewonersvertegenwoordiger mee te willen denken en daar zijn we erg blij mee. Met de bewonersgroepen maken we goede afspraken. Bijvoorbeeld als het gaat om de overlast, de leefbaarheid en de mogelijkheid om terug te keren in de nieuwbouwwoningen. En natuurlijk ondersteunen we bewoners die vanwege de plannen moeten verhuizen bij het zoeken naar een nieuwe woning. Ze staan er niet alleen voor.” 

Méér toekomstbestendige woningen en aandacht voor leefbaarheid

Bestuursvoorzitter Mohamed Baba: “Haag Wonen bouwt aan een mooie stad waar het goed wonen is. Door groot onderhoud en woningverbetering te combineren met nieuwbouw, zorgen we in Morgenstond voor méér comfortabele en energiezuinige woningen. Dat is met het nijpende woningtekort in onze stad hard nodig. Tegelijkertijd behouden we woningen met een lagere huurprijs, zodat we huurders met de lagere inkomens een energiezuiniger en comfortabeler thuis kunnen bieden. De vernieuwingsplannen dragen ook bij aan de leefbaarheid van de wijk en de versterking van Zuidwest. De kwaliteit van de woningen gaat omhoog en er komt meer variatie in type woningen en huurprijs.”

Over Haag Wonen Haag Wonen is een puur Haagse woningcorporatie die staat voor goed wonen in Den Haag voor mensen met een bescheiden inkomen. Haag Wonen verhuurt ruim 21.000 sociale huurwoningen. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van de Haagse corporatie. Als partner in de stad werkt Haag Wonen samen met bewoners en samenwerkingspartners aan een mooie stad. Waar een huis ook echt een thuis kan zijn. Haag Wonen is in 2018 gestart met de ambitie om in 10 jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 extra sociale woningen te verhuren, zodat de hofstadcorporatie meer woningzoekenden een betaalbaar, energiezuinig en comfortabel thuis kan bieden. Haag Wonen streeft daarbij naar een inclusieve stad, waarin je portemonnee niet bepaalt in welke buurt je woont.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X