Nieuws

Published on februari 13th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

1

Corporatie Havensteder kiest duurzaamheidspartners

Woningcorporatie Havensteder tekende onlangs een samenwerking met Smits Vastgoedzorg, Constructif, BAM Wonen en Heembouw. De vier partijen werken met Havensteder aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving.

Jaarlijks investeert Havensteder 16 miljoen euro extra in het isoleren van haar woningen. “Dat is wat ons betreft de eerste stap in de verregaande energietransitie”, aldus Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling van Havensteder. “De huidige oplossingen voor het Co2-neutraal maken van woningen staan nog in de kinderschoenen en zijn daarmee vrij kostbaar. Om uiteindelijk de landelijke klimaatdoelstellingen te halen zullen we samen met de gemeente en andere samenwerkingspartners creatieve oplossingen en de benodigde middelen moeten vinden. Onze duurzaamheidspartners helpen ons daarbij.”

Woningcorporaties staan voor een grote verduurzamingsopgave. Voor Havensteder is het uitgangspunt steeds dat maatregelen direct een positief effect hebben op de woonlasten en het wooncomfort voor huurders. In haar duurzaamheidsaanpak ligt de nadruk op verduurzaming door het isoleren van de woningen. De lagere energiekosten dragen bij aan  lagere woonlasten en meer comfort. Daarnaast hoeft de energie die we niet verbruiken ook niet duurzaam opgewekt te worden.

Slagvaardig met het E-team

De vier duurzaamheidspartners van Havensteder – Smits Vastgoedzorg, Constructif, BAM Wonen en Heembouw – bieden ieder vanuit hun eigen expertise een bijdrage aan de verduurzamingsopgave. Criteria voor het beoordelen van de samenwerking van het zogenaamde E-team zijn onder andere verbetering van wooncomfort, bewonerstevredenheid en innovatieve oplossingen en een bewezen goede samenwerking. Rotgans: “‘Het voornaamste doel is uiteraard tevreden bewoners in duurzame woningen. De nauwe samenwerking met de partners van het E-team maakt ons daarbij bijzonder slagvaardig.”

Over Havensteder 

Onze 45.000 woningen bieden een thuis voor onze huurders. Als corporatie maken we goed wonen bereikbaar voor mensen met een laag inkomen of die daar zelf moeilijk voor kunnen zorgen. We zijn er voor de bewoners en de buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. We weten wat er leeft en hebben oren en ogen in de wijk. Zo zijn we al jaren dichtbij. Want een thuis is meer dan een huis. 

Havensteder. Sterk in wonen. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlOne Response to Corporatie Havensteder kiest duurzaamheidspartners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X