Nieuws

Published on april 23rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Havensteder levert woningen aan de Schans op

Met friet en frisdrank rondden we woensdag 17 april de verbouwing van 90 woningen in Delfshaven af. We creëerden een grotere diversiteit aan type woningen door een aantal begane grondwoningen met een eerste verdieping samen te voegen. Hierdoor kunnen ook grotere gezinnen in de wijk blijven wonen.
 
  Klaar voor de toekomst met behoud van historie De woningen zijn volledig gerenoveerd en voorzien van nieuwe badkamers en keukens. De oorspronkelijke elementen en details zijn hersteld om blok uit 1911 de historische uitstraling te geven die het verdient. Hoogwaardige isolatie zorgt ervoor dat het energielabel een flinke sprong maakt van gemiddeld label D naar het zuinige label A. Ook zijn de woningen klaar om op termijn over te gaan van gas naar het warmtenet. Isoleren is wat ons betreft de eerste stap in de energietransitie. Isoleren leidt tot lagere energiekosten. De lagere energiekosten dragen bij aan zowel lagere woonlasten als meer comfort. Daarnaast hoeft energie die niet verbruikt wordt ook niet duurzaam opgewekt te worden.   
 
Niet alleen de woningen Naast de woningen verduurzaamden we ook de binnentuin. De binnentuin is klimaatadaptief en biedt ruimte aan het bergen van water. Bij piekbuien vangen kratten het regenwater op. De kratten geven het water vervolgens gedoseerd vrij. Ook pasten we de beplanting aan en plaatsten we waterdoorlatende bestrating. Zo voorkomen we wateroverlast. De inrichting van de tuin is samen met de bewoners vormgegeven.
 
Bijdrage aan de wijk Havensteder is sinds jaar en dag goed verankerd in Bospolder-Tussendijken. Wij verhuren zo’n 3.800 woningen in de wijk Bospolder Tussendijk. Samen met onze partners in het wijknetwerk zijn wij actief betrokken bij de aanpak van de uitdagingen op het gebied van betaalbaar wonen, veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Daarom werken wij actief samen met de gemeente aan een Veerkrachtig BOTU.    Met de oplevering van 90 woningen aan de Schans en Watergeusstraat voegen we duurzame en betaalbare sociale huurwoningen toe aan de wijk. Op een enkele na, zijn alle woningen verhuurd.
 
Over Havensteder Onze 45.000 woningen bieden een thuis voor onze huurders. Als corporatie maken we goed wonen bereikbaar voor mensen met een laag inkomen of die daar zelf moeilijk voor kunnen zorgen. We zijn er voor de bewoners en de buurten. Daarom vinden we het belangrijk om met onze huurders en partners in de wijken samen te werken. We weten wat er leeft en hebben oren en ogen in de wijk. Zo zijn we al jaren dichtbij. Want een thuis is meer dan een huis.

Zie https://www.havensteder.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X