Nieuws

Published on september 14th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Havensteder start bouw 22 sociale eengezinswoningen Wiekstraat

Havensteder is officieel gestart met de nieuwbouw van 22 sociale eengezinswoningen aan de Wiekstraat in het Oude Noorden. De nieuwe woningen worden aangesloten op het warmtenet, wat sterk bijdraagt aan het comfort en de energiezuinigheid. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in 2022.

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder, de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers en Arno Kleisterlee, directeur van Heijmans Woningbouw gaven het startsein voor de bouw. Zij begroeven oude bouwtekeningen van de Wiekstraat als symbolische ’tijdcapsule’.

Modern wonen in Rotterdam
“In het Oude Noorden zijn zelden eengezinswoningen beschikbaar”, zegt Santos Bakker. “We zijn er dan ook trots op dat we hier volgend jaar maar liefst 22 gezinnen een prachtige, duurzame en comfortabele woning kunnen bieden.” Bij de bouw is gebruik gemaakt van conceptwoningen van Heijmans, waardoor snel ontworpen en gebouwd kan worden. Santos Bakker: “Snelheid en kwaliteit vinden we erg belangrijk. Er is een flink woningtekort in deze stad. Er is vooral behoefte aan meer betaalbare, moderne en duurzame huurwoningen. Met bewezen concepten werken helpt om snel de gewenste betaalbare huurwoningen te bouwen.” Arno Kleisterlee van Heijmans Woningbouw vult aan: “Het Heijmans Woonconcept combineert de mogelijkheid om snel te bouwen met de flexibiliteit om een uniek en passend ontwerp te realiseren. De Wiekstraat is een bijzondere locatie en het ontwerp van de huizen die wij er gaan ontwikkelen sluit fraai aan bij de rijke architectuur van de omgeving.”

Foto: V.l.n.r. wethouder Bas Kurvers, directeur Onderhoud & Ontwikkeling Havensteder Urias Santos Bakker en directeur Heijmans Woningbouw, Arno Kleisterlee 

https://www.havensteder.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X