Nieuws

Published on oktober 23rd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Het Gooi en Omstreken maakt Electrobuurt Hilversum ‘klaar voor de toekomst’

De renovatie van 176 huurwoningen van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken in de Hilversumse wijk Electrobuurt is officieel afgerond. Om dit te vieren deelden directeur-bestuurder Maarten van Gessel (Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) en wethouder Bart Heller (Gemeente Hilversum) maandag 19 oktober de eerste oplevercadeaus persoonlijk uit aan de leden van de klankbordgroep.

Lagere energiekosten

De afgelopen 2 jaar werden 176 monumentale huurwoningen in de 100 jaar oude Electrobuurt duurzaam opgeknapt. De huizen zijn geïsoleerd, energiezuiniger en daarmee klaar voor de toekomst. ‘Bewoners merken dit vooral aan hun energierekening, deze zal bij normaal verbruik voortaan een stuk lager zijn’, vertelt projectleider van Het Gooi en Omstreken Martin Groot Kormelinck.

Terugbrengen historie 

Naast de verduurzaming heeft de wijk door de renovatie ook haar historische karakter terug. Projectleider Martin Groot Kormelinck: ‘Een van de ingezette middelen was het uitvoeren van historisch kleuronderzoek. Daaruit werd duidelijk dat de oorspronkelijke kleuren van de voordeuren en kozijnen in een bepaalde tint groen en geel waren. Deze kleuren zijn weer toegepast op de kozijnen en deuren. De totale investering van dit duurzame renovatieproject is ruim 7 miljoen euro. Dat betekent bijna 40.000 euro per woning’, legt Martin Groot Kormelinck uit.

Duurzaam vooruit 

Directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken Maarten van Gessel: ‘Duurzaamheid en betaalbaarheid  zijn belangrijke en actuele thema’s waar we ons nu en de komende jaren voor inzetten. We spreken in ons Koersplan over een fijne woning voor iedereen. Extra fijn wonen voor bewoners omdat er geen huurverhoging komt kijken bij deze renovatie. We zijn trots op deze succesvolle samenwerking met onze bewoners en het eindresultaat.’

Succesvolle renovatie  

Wethouder Bart Heller van Wonen heeft de Electrobuurt in zijn portefeuille. ‘Het is goed om te zien dat door een goede participatie het gelukt is dit renovatieproject succesvol af te ronden. De wijk heeft een stukje historische waarde terug, het wooncomfort is verbeterd en de buurt is een stuk duurzamer. Die combinatie is prachtig.’

Klik hier voor meer informatie

Van de werkzaamheden en het eindresultaat is een film gemaakt door Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. De film is te zien via deze link: https://bit.ly/3dtlYGT. Of op het Youtube kanaal: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X