Nieuws

Published on juli 16th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Heuvelrug Wonen levert 600ste verduurzaamde woning op

Aan de prinses Beatrixlaan in Driebergen werd op 7 juli de 600e verduurzaamde woning opgeleverd. Jos Sleyfer, directeur-bestuurder Heuvelrug Wonen, zette daarom de bewoners in het zonnetje. Hun woning is flink onder handen genomen. Van een nieuw dak tot aan nieuwe ramen met HR++ glas. De woning gaat daardoor van Label D naar A. 

Heuvelrug Wonen heeft de afgelopen jaren ingezet op het verduurzamen van haar woningbezit naar gemiddeld label B
Dat is inmiddels gelukt. Huurders van 800 huurwoningen met Label D of slechter werden aangeschreven. Hiervan zijn 600 woningen verduurzaamd. Er staan nog ongeveer 100 woningen gepland. Huurders betalen een kleine huurverhoging daar staat een flinke energiebesparing tegenover. Heuvelrug Wonen haalde onlangs nog de vierde prijs als duurzaamste corporaties in Nederland. ´Deze prijs is gebaseerd op de afname van het energieverbruik bij de huurders, dus het is daadwerkelijk aantoonbaar, aldus Jos Sleyfer.

De huurder krijgt een totaalpakket aangeboden
Dit totaalpakket bestaat uit dakisolatie, vloerisolatie, vervanging glas, spouwisolatie, kier-tochtdichting en mechanische ventilatie. Hiermee garandeert Heuvelrug Wonen ook daadwerkelijk energiebesparing Bewoonster ´je merkt direct het verschil, juist nu ook met de warmte, door het geïsoleerde dak dringt de warmte minder snel de woning in´. De aannemer De Variabele, die de verduurzaming uitvoert, is met het totaalpakket gemiddeld ongeveer vier dagen in de woning bezig. ´Samen met de projectleider en bewonersbegeleiding van Heuvelrug Wonen proberen we het traject zo soepel mogelijk te laten lopen voor de huurders, daar waar we kunnen helpen doen we dat´, aldus de uitvoerder van De Variabele.

Huurwoningen met label C komen ook aan de beurt
De woningen aan de Prinses Beatrixlaan en de Koningin Julianalaan in Driebergen zijn aan het einde van de zomer klaar. Daarna verduurzaamt Heuvelrug Wonen dit jaar ook de overige woningen die nog op de planning staan.  De komende jaren gaat Heuvelrug Wonen door op de ingeslagen weg. Vanaf 2022 komen de woningen met label C aan de beurt. Ook deze woningen wil Heuvelrug Wonen naar label A of beter brengen. Om dit te bereiken heeft Heuvelrug Wonen 5 jaar uitgetrokken.https://www.heuvelrugwonen.nl/nieuws/heuvelrug-wonen-levert-600ste-verduurzaamde-woning-op-en-zet-huurders-in-het-zonnetje/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X