Nieuws

Published on mei 29th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Intermaris start bouw 99 eengezinswoningen Planetenpark

Met de ondertekening van het contract op 21 mei 2019, kan KlaassenGroep starten met de bouw van 99 eengezinswoningen in Wheermolen-West. Woningcorporatie Intermaris gaf daartoe opdracht. De eerste heipalen worden in juli 2019 de grond in geslagen. Directeur-bestuurder Cees Tip: “De nieuwbouwwoningen sluiten beter aan op de behoeften van onze huurders en zijn duurzaam. Na de bouw gaan we een parkachtige omgeving rond de straten Aurigapark en Planetenpark inrichten.”

Klaar voor de toekomst

Intermaris laat de 99 woningen in dezelfde stijl bouwen als de eengezinswoningen die de corporatie in de eerste fase in 2018 opleverde. De nieuwe bewoners wonen straks aan de straat Planetenpark, gelegen tussen de Kometenstraat, Meteorenweg en Orionweg. De woningen met een A+ label worden eind 2020 opgeleverd. Alle sociale huurwoningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Door goede isolatie en zonnepanelen op de woningen hebben huurders lagere energielasten. Lager energiegebruik is ook goed voor het milieu.

Betrokkenheid bij de wijk

In 2018 zijn de 150 eengezinswoningen in Wherepark gesloopt. Alle geïnteresseerden van de sloopwoningen kregen de mogelijkheid een van de nieuwbouwwoningen te huren. Veel bewoners hebben hier gebruik van gemaakt. Zij kozen voor een woning in de eerste fase. Een aantal is verhuisd naar een wisselwoning om straks in de wijk terug te keren. De overige bewoners zijn elders in Purmerend gaan wonen. De resterende sociale huurwoningen aan het Planetenpark biedt de verhuurder te zijner tijd aan op Woonmatch Waterland.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X