Nieuws

Published on juni 3rd, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Kennemer Wonen start bouw 48 sociale huurwoningen Duin & Bosch 

Op de locatie waar binnenkort gestart wordt met de bouw van 48 betaalbare huurappartementen, is de aannemingsovereenkomst getekend tussen Tervoort Egmond, Gebr. Beentjes GWW en Kennemer Wonen. Op maandagochtend 23 januari zijn de handtekeningen gezet. De bouw kan nu echt beginnen.

De locatie is al sinds 2016 in beeld voor meer betaalbare woningen in Castricum. Na het kaderstellend besluit van gemeente Castricum eind 2017, heeft het 4 jaar geduurd voordat het plan was uitontwikkeld. De vertraging is vooral veroorzaakt door de stikstof-problematiek die (ook) voor dit plan moest worden opgelost.
Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen: “Ik ben heel blij met dit moment. De 48 betaalbare woningen die hier komen, zijn hard nodig voor de woningzoekenden in onze regio. Met de bouw hiervan nemen wij, ondanks de scherpe prijsstijgingen waar de sector mee geconfronteerd wordt, toch onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Betrokken partners
Peter Hommes, directeur bouw bij Tervoort Egmond: “Kennemer Wonen is een opdrachtgever waar wij al jaren een goede relatie mee hebben. Wij zijn trots om voor Kennemer Wonen het project met 48 appartementen op Duin en Bosch te mogen realiseren. Qua omvang en type project past dit ons prima, hier zijn wij goed in. Wat het voor ons ook bijzonder maakt, is dat het om sociale huurwoningen gaat die worden gerealiseerd. Dit is goed voor gemeente Castricum en daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Een bijkomend voordeel is dat het project voor ons naast de deur is; wij zijn een échte regionale bouwer. Inmiddels is Gebr. Beentjes gestart met bouwrijp maken. Wij staan klaar om te bouwen en hebben er zin in!”

Ontwerp in lijn met historie Duin & Bosch
Het ontwerp van de woningen op Duin & Bosch refereert aan de zogenaamde Chalet-stijl uit het begin van de vorige eeuw, die ook in het nabijgelegen voormalig hoofdgebouw is toegepast. De 48 sociale huurappartementen komen in twee gebouwen van vier lagen. In het project is veel aandacht voor ‘natuur-inclusief’ bouwen op deze unieke locatie. Dat is een verzamelterm voor maatregelen om natuur te integreren in nieuwbouw. Denk daarbij aan inbouwkasten voor broedende vogels en vleermuizen, streekeigen beplanting en natuurvriendelijke verlichting.

Meer conceptbouwen
Voor toekomstige plannen op nieuwe bouwlocaties, kijkt Kennemer Wonen meer naar de mogelijkheden van conceptbouwen, het bouwen van woningen die door aannemers zelf zijn uitontwikkeld. Op deze locatie op Duin & Bosch behoorde dat niet tot de mogelijkheden. Krista Walter: “Waar dit wel mogelijk is, verwachten we met conceptbouwen niet alleen de bouwkosten te kunnen beteugelen, ook de bouwsnelheid kan worden vergroot omdat we niet steeds het wiel hoeven uit te vinden. Dat zorgt uiteindelijk sneller voor meer betaalbare woningen voor onze huurders.”

Planning Duin en Bosch
Op de locatie voor de 48 sociale huurwoningen wordt tot en met augustus 2022 het terrein bouwrijp gemaakt en de nutsvoorzieningen aangelegd. Eind augustus start Tervoort met de bouw van de twee gebouwen. Ruim een jaar later, in het najaar van 2023, worden de woningen opgeleverd.

https://www.kennemerwonen.nl/over-ons/publicaties/nieuws/bouw-48-sociale-huurwoningen-duin-bosch-gaat-van-start/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X