Nieuws

Published on maart 2nd, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Kennemer Wonen investeert in CO2-neutrale toekomst Rivierenbuurt Alkmaar

‘Woonlasten verlagen en langer blijven wonen in de Rivierenbuurt in Alkmaar’
Woensdag 26 februari onthulden wethouder Christian Braak samen met directeur-bestuurder Dick Tromp van Kennemer Wonen, Jeroen Heddes van Consortium Hecon DuurSAAM en twee bewoners van de Waalstraat een groot bouwdoek. “Kennemer Wonen laat zien dat zij ‘thuisgeeft’ op het gebied van Duurzaamheid. Samen met andere partijen investeren wij in een CO2 neutrale toekomst. Zodat onze huurders betaalbaar en duurzaam kunnen wonen nu én in de toekomst.” aldus Dick Tromp. Sinds 2017 wordt er gewerkt aan het verduurzamen en toegankelijker maken van de in totaal 280 woningen, verdeeld over 10 portiekflats in de Rivierenbuurt in Alkmaar.

Comfortabel en langer blijven wonen
In 2017 is Hecon begonnen om de woningen energiezuinig en toegankelijk te maken met als doel de woonlasten van de huurders te verlagen en bewoners langer in hun bestaande woning te laten wonen. Kennemer Wonen vindt het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in hun woning en met plezier en betaalbaar wonen. Een goed onderhouden woning draagt hieraan bij. Bewoners reageren enthousiast op de verbeteringen die zijn doorgevoerd. Mevrouw Rajcomar: “Kennemer Wonen bedankt voor het renoveren van de flats. Ik denk dat ik dit kan zeggen namens de hele buurt. Dit is een positieve upgrade voor de hele buurt. De buurt is nu levensloopbestendig en met het geplaatste doek is dit nu herkenbaar voor iedereen die langsrijdt.”

Wethouder duurzaamheid, Christian Braak: “We moeten echt samenwerken in Alkmaar om richting een duurzame en aardgasvrije stad in 2050 te gaan. Dit is een prachtig voorbeeld. We dragen samen bij aan de CO2 reductie, maar ook aan wooncomfort en leefgemak van onze inwoners. Een prachtig voorbeeld voor veel projecten in de (nabije) toekomst.”

Energiezuinig
De portiekwoningen hebben in de oude situatie energielabel D/E en na de renovatie energielabel A+. De werkzaamheden bestaan uit het isoleren van de gevels, daken en begane grondvloeren en het vervangen van de kunststof kozijnen. Er wordt een warmte-terugwin-installatie geplaatst in de woningen en de nieuwe kozijnen krijgen triple (HR+++) glas. Het platte dak wordt volgelegd met zonnepanelen. Deze wekken energie op voor de portiekwoningen zelf en de algemene ruimtes. In alle portieken wordt een lift aangebracht, zodat de toegankelijkheid van de woningen verbetert. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder een huurverhoging voor de bewoners. Door het isoleren van de woningen en het plaatsen van de zonnepanelen profiteert de huurder direct van lagere woonlasten.

Op de foto vlnr: Michiel van Baarsen (Kennemer Wonen), Dick Tromp (Kennemer Wonen), Christian Braak (Gemeente Alkmaar), Mevrouw Rajcomar (bewoonster Waalstraat), Jeroen Heddes (Hecon Duursaam), Heer Claus (bewoner Rijnstraat). Links op de achtergrond een portiekflat in reeds verduurzaamde staat.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X