Nieuws

Published on januari 17th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Kennemer Wonen voert succesvolle pilot uit met opslag zonne-energie in batterijen

Kennemer Wonen heeft het afgelopen jaar bij twee woongebouwen een Iwell batterij geplaatst. Deze batterijen slaan de opgewekte energie van zonnepanelen op die niet gelijk verbruikt wordt en levert energie op het moment dat het nodig is. “De resultaten van deze innovatieve proef pakken goed uit voor onze bewoners. Er wordt minder elektriciteit gebruikt waardoor de woonlasten lager zijn. Deze pilot laat zien dat verduurzamen en besparen perfect samen gaan.” aldus Michiel van Baarsen, manager Vastgoed bij Kennemer Wonen.

Huurders profiteren en besparen direct
Kennemer Wonen heeft in samenwerking met het bedrijf Iwell de innovatie toegepast bij de woongebouwen aan de Maasstraat in Alkmaar en de Professor Winklerlaan in Castricum. De overtollige energie die opgewekt wordt door de zonnepanelen wordt opgeslagen in een grote batterij. Zonder batterij zou de energie teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Door de energie op te slaan in een slim batterijsysteem, blijft de zelf opgewekte stroom beschikbaar voor de bewoners op het moment dat dit het hardst nodig is, zoals bij het gebruik van de liften in de ochtend en ’s avonds. De batterijen samen hebben in een jaar een besparing van ruim € 5.000 opgeleverd en daar profiteert de huurder gelijk van door lagere servicekosten.

Positief resultaat zorgt voor uitbereiding
Dankzij de koppeling van de batterij aan de zonnepanelen wordt 65% van alle opgewekte zonnestroom gebruikt in het complex. Zonder batterij zou dit ongeveer 20% zijn. Bewoners van de woongebouwen zien dit terug in hun servicekosten. Van Baarsen: “Door de batterijopslag gaan de servicekosten omlaag en we gebruiken schone stroom. Hierdoor kan een woning of blok woningen voor een belangrijk deel zelfvoorzienend worden. De positieve resultaten van deze pilot zijn voor ons reden om het aankomend jaar nog vijf batterijopslagen bij woongebouwen te plaatsen die momenteel een hoog energieverbruik hebben.”

https://www.kennemerwonen.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X