Nieuws

Published on juni 21st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier start in najaar met bouw levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer

Komend najaar start Lefier met de bouw van acht levensloopbestendige huurwoningen in Zwartemeer. De contracten hiervoor zijn woensdag 16 juni getekend door Lefier, aannemer Wolken, ontwikkelaar Walda en wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen. De naam van het toekomstige hofje in het dorp ten oosten van Emmen, Verveendershof, impliceert dat er een zware klus op Lefier en de aannemer ligt te wachten. Of valt dat eigenlijk wel mee?

Bewoners van Zwartemeer kunnen in elk geval niet wachten tot er dit najaar met de bouw begonnen wordt. Het idee voor de woningen, zes koopwoningen en acht sociale huurwoningen, komt voor een groot deel uit het dorp zelf. Dorpsbewoners willen graag lang in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, en daar zijn geschikte woningen voor nodig. Die worden nu gebouwd.

Zware klus

Namens Lefier tekende directeur vastgoed Pieter Witzenburg de contracten met de aannemer en het grondcontract met de gemeente. Zware grond, want in de veenkolonie Zwartemeer werd vroeger zware arbeid in het veen verricht. Een verwijzing naar die tijd is de naam Verveendershof, al is door de moderne middelen het bouwen van woningen een stuk minder arbeidsintensief dan vroeger. Naar verwachting zal de bouw daardoor voorspoedig verlopen: heel anders dus dan het zwoegen in het veen van weleer.

Dorpsraad

Een belangrijke rol in het project is weggelegd voor de Dorpsraad van Zwartemeer. Lies Hemme, bestuurslid van de Dorpsraad Zwartemeer en ‘drijvende kracht’ achter het plan: “De uitwerking van de plannen heeft even tijd gekost, maar wat er nu gebouwd wordt is iets waar we als dorp trots op zijn. De woningen sluiten naadloos aan op de behoeften van de toekomstige bewoners. Bovendien is het sociale aspect geborgd door een gemeenschappelijke tuin tussen de woonblokken die gezamenlijk wordt onderhouden. Voor dergelijke zaken hebben wij ons hard gemaakt.”

Belangstellenden voor de te bouwen woningen kunnen zich nu al inschrijven op de website van Thuiskompas. Op een later tijdstip volgt specifieke informatie en inschrijving voor het project. Details en huurprijzen worden na oplevering van de woningen bekendgemaakt.

https://www.lefier.nl/over-lefier/nieuws-en-publicaties/nieuws/er-wacht-zwaar-werk-op-lefier-in-zwartemeer/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X