Nieuws

Published on januari 4th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier geeft gas op verduurzaming: komende drie jaar 2.500 huurwoningen naar energielabel A

Gasloos, energieneutraal wonen lijkt ver weg, maar komt steeds dichterbij. Woningcorporatie Lefier geeft daarom gas op verduurzaming en zet de komende tijd vol in op Label A-renovatie, waarbij oudere, matig geïsoleerde woningen worden verduurzaamd en klaar zijn voor de toekomst. Komend jaar worden er in alle werkgebieden van Lefier Label A-verduurzamingsprojecten opgeleverd of opgestart. Tot en met 2024 krijgen 2.500 bestaande woningen deze duurzaamheidsupgrade.

Verduurzaming van woningen naar energielabel A is de snelste en meest efficiënte manier om op korte termijn forse energiebesparing te realiseren. Voor huurders betekent dit dat zij na de verduurzaming een comfortabele woning terugkrijgen, maandelijks een veel lagere energierekening ontvangen en bovendien een woning huren die klaar is voor de gasloze toekomst. Recent rondde Lefier de verduurzaming van 246 woningen in de Groningse wijk Paddepoel af.  

Snel
Voor Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, kan de verduurzaming niet snel genoeg gaan: “Niet alle woningen die wij verhuren zijn geschikt om te verduurzamen naar Label A. De woningen waarbij dit wel kan, pakken we de komende jaren zo snel mogelijk aan. Ondertussen kijken we natuurlijk ook naar sloop en nieuwbouw, plaatsen we zonnepanelen op de daken van huurwoningen en voorzien we huurders van energiebesparende hulpmiddelen.”

Overzicht Label A-verduurzamingsprojecten per gemeente 2022
Onderstaande verduurzamingsprojecten zullen worden gerealiseerd in 2022. Bewoners van de betreffende woningen zijn geïnformeerd, akkoord met de verduurzaming en in een aantal gevallen zijn de werkzaamheden reeds begonnen. 

Emmen
Emmermeer, 30 woningen, gereed begin 2022

Groningen
Noorderbinnensingel e.o., 96 woningen, gereed begin 2022
Kornoeljestraat, 321 semi-zelfstandige studentenwoningen, gereed januari 2022
Goeman Borgesiuslaan, 178 woningen, gereed 2022
Winschoterdiep, 39 woningen, gereed2022

Midden-Groningen
Froombosch, 28 woningen, gereed maart 2022
Harkstede, 92 woningen, gereed zomer 2022
Kolham, 55 woningen, start september 2022

Stadskanaal
Chrysantstraat, Nieuw Buinen, 30 woningen, start 2022

Gasloos
Kenmerken van verduurzaamde woningen met energielabel A zijn de optimale isolatie, duurzame installaties en aanwezigheid van zonnepanelen. De woningen zijn in de meeste gevallen nog niet gasloos. “Dat is op dit moment nog een stap te ver voor veel bestaande woningen. Al onze nieuwbouw is uiteraard al wel van het gas af en verduurzaamde woningen zijn er klaar voor. Wanneer er in de toekomst een optie zoals een duurzaam warmtenet of verwarming door middel van waterstof beschikbaar komt, zijn Label A-woningen gemakkelijk hierop aan te sluiten,” licht Witzenburg toe. “In Groningen is dit al het geval en sluiten we woningen aan op het lokale warmtenet.”

Zonnepanelen
In 2021 werden, naast volledig verduurzaamde woningen, ruim 1.000 huurwoningen voorzien van een zonne-installatie. Hiermee kunnen huurders direct besparen op hun energiekosten. De bijdrage die huurders betalen is slechts 2 euro per zonnepaneel per maand, de besparing op de energierekening is vele malen groter. De komende jaren gaat Lefier in hoog tempo door met het plaatsen van zonnepanelen op geschikte daken.

www.lefier.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X