Nieuws

Published on januari 25th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier gestart met Label A-verduurzaming dertig huurwoningen in Nieuw-Buinen

Dertig eengezinswoningen in Nieuw-Buinen worden door Lefier verduurzaamd naar Label A. De werkzaamheden zijn begonnen in de tweede week van januari en de planning is om het project in mei af te ronden. Huurders profiteren dan van een energiezuinige en comfortabele woning. Huurdersorganisatie ’t Huurdertje is blij met de aanpak.

De dertig woningen staan in de wijk Nije Daip in Nieuw-Buinen aan de Chrysantstraat, Primulastraat en de Akelei. Tien jaar geleden startte Lefier samen met de gemeente Borger-Odoorn de wijkvernieuwing van Nije Daip: naast sloop, renovatie en verduurzaming gingen ook de voorzieningen zoals groen en speelplaatsen op de schop. 

Label A
De dertig woningen die de komende maanden verduurzaamd worden zullen na de werkzaamheden energielabel A krijgen. Daarvoor worden de woningen geïsoleerd, voorzien van nieuwe kozijnen en mechanische ventilatie en komen er indien nodig nieuwe CV-ketels. Ook de keukens, badkamers en toiletten worden vernieuwd. 

Metamorfose
Huurdersvereniging ’t Huurdertje is blij met de aanpak van de woningen. “De bewoners kijken uit naar de verduurzaming,” aldus Freddie Moorlag van ‘t Huurdertje. “Natuurlijk betekent het dat ze de komende maanden overlast zullen ervaren, maar Lefier en aannemer Jorritsma Bouw doen er gelukkig alles aan om dat zo beperkt mogelijk te houden. De huurders hebben er lang op moeten wachten, maar krijgen nu een opgeknapte, nette en energiezuinige woning. Bovendien kunnen zij blijven wonen op de plek waar ze zich thuisvoelen: een wijk die de afgelopen jaren een metamorfose onderging en waar het fijn wonen is.”

Het bouwdoek, waarmee omwonenden en voorbijgangers worden geïnformeerd over de werkzaamheden, is inmiddels onthuld door Freddie Moorlag en Luut van de Schoot van ’t Huurdertje, in bijzijn van Lefier.

https://www.lefier.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X