Nieuws

Published on december 16th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier start nieuwbouw Antillenstraat Groningen

Op de hoek Antillenstraat/Korreweg in Groningen realiseert Lefier 136 sociale huurappartementen.

Het plan bestaat uit 136 gasloze 2- en 3-kamerappartementen voor de sociale huur en is ontworpen door KAW Architecten uit Groningen. De appartementen variëren in oppervlak van ca. 50 tot ca. 90 vierkante meter met ruime balkons en grote raamopeningen voor extra woonkwaliteit. Het ontwerp is opgebouwd uit een gesloten laagbouwblok (4 verdiepingen) met op de hoek tegen de brug een hoogte accent (12 verdiepingen). De hoofdentree bevindt zich onderaan de toren aan de Korreweg. Aan de Antillenstraat op de hoek met de groenstrook is nog een tweede entree gesitueerd. Parkeren vindt plaats op het binnenterrein en langs de Antillenstraat.

Aannemer

Het gebouw wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward. In december 2020 is de bouw gestart. Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin 2023 opgeleverd.

Gerrit Krol-brug

Door Rijkswaterstaat wordt een variantenstudie voor de Gerrit Krol-brug uitgewerkt. De vervanging en verhoging van de brug heeft impact op ons bouwplan. In het bouwplan is alvast geanticipeerd op een mogelijk hogere brug. Nadere informatie omtrent de vervanging van de brug volgt vanuit Rijkswaterstaat.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X