Nieuws

Published on mei 26th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Lefier start met nieuwbouw van 24 unieke woningen in Siddeburen

Het lijkt een onmogelijke combinatie: aardbevingsbestendige, duurzame huurwoningen bouwen met een landelijk karakter. En dat ook nog eens binnen een paar maanden tijd. In de Weerterij in Siddeburen laat Lefier zien dat dit kan. De voorbereidende werkzaamheden gaan nu van start, zodat we half augustus kunnen starten met de bouw. De eerste woningen worden al in november dit jaar opgeleverd. 

De 24 nieuwe, levensloopbestendige huurwoningen worden door Lefier gerealiseerd in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Landelijk wonen
Pieter Witzenburg, directeur vastgoed Lefier: “We zijn erg blij dat we eindelijk huurwoningen kunnen bouwen op deze al jaren braakliggende locatie. We bouwen aardbevingsbestendige, gasloze woningen met een vriendelijk en landelijk karakter. Hierdoor zijn deze 24 duurzame en betaalbare woningen een prachtige uitbreiding voor het dorp Siddeburen. De lage gootlijnen, ramen met roeden (latten die het raamoppervlak verdelen in kleine ramen) en diepgroene houten vlakken op de kopgevels geven de woningen het karakter dat past bij Siddeburen. Uniek is bovendien de bouwtijd, want dit jaar al zijn de eerste woningen klaar.”

Droogstapelsysteem
Dé methode voor snelle realisatie is het bouwen met industrieel geproduceerde gevels en daken uit de eigen fabriek. Biense Dijkstra, directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma legt uit: “Bij de bouw van deze 24 huurwoningen maken wij gebruik van ons zogenaamde droogstapelsysteem (DSS). De woningen worden in grote delen vanaf onze fabriek aangeleverd. Doordat we het hele proces vooraf voorbereiden, kunnen we hoge kwaliteit en snelheid garanderen. Op locatie monteren we de woningen volledig droog en binnen zeer korte tijd. Deze methode wordt hier voor het eerst toegepast bij aardbevingsbestendige bouw. Een primeur voor Lefier en voor ons, waar we trots op zijn.”

Jong en oud
De 24 woningen, verdeeld over zes blokken van vier, zijn levensloopbestendig. Er zijn een slaapkamer en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Dat maakt de woningen geschikt voor jong en oud. De huurprijs blijft bovendien onder de huurtoeslaggrens, waardoor ze voor iedereen betaalbaar zijn.

Energiezuinig en aardbevingsbestendig
De woningen worden aardbevingsbestendig gebouwd en zijn nul-op-de-meter-woningen (NOM). Dit betekent dat er geen gasaansluiting is, maar wel uitstekende isolatie. Bij gemiddeld woongedrag wordt door de zonnepanelen voldoende energie opgewekt voor verwarming en elektriciteitsvoorziening.

https://www.lefier.nl/over-lefier/nieuws-en-publicaties/nieuws/lefier-start-met-nieuwbouw-van-24-unieke-woningen-in-siddeburen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X