Nieuws

Published on juni 8th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDE levert jongerenappartementen Stationsweg Bunnik op

De eerste tien jongerenappartementen van LEKSTEDEwonen in Bunnik zijn op 4 juni opgeleverd. De nieuwe bewoners van de Stationsweg zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Bunnik. Bij toewijzing van de appartementen kregen zij voorrang om zo te voorzien in de grote vraag naar woonruimte onder jongeren. Ter gelegenheid van de oplevering onthulde wethouder Paul Heijmerink de muurschildering in de centrale hal.

Woonruimte voor jongeren in Bunnik

Wethouder Paul Heijmerink: “In Bunnik bouwen we voor elkaar. Met deze betaalbare appartementen is het aantrekkelijk voor jongeren om in ons dorp te blijven wonen. De belangstelling voor deze woningen was overweldigend en we hebben gezorgd dat inwoners uit onze gemeente voorrang kregen. Hiermee is nog lang geen einde aan het tekort en daarom blijven we bouwen in de dorpen en streven we naar 30% sociale huurwoningen.”
“LEKSTEDEwonen is verheugd dit prachtige complex op te leveren. Er is een grote behoefte aan betaalbare en geschikte huurwoningen in de gemeente Bunnik. We zijn blij met de afronding van de bouw, die zeer voorspoedig is verlopen. De gemeente stimuleert dit soort initiatieven enorm en LEKSTEDEwonen verwacht binnenkort te kunnen starten met de bouw van een soortgelijk project. Het mooie eindresultaat aan de Stationsweg vraagt om meer. Wij leveren graag een bijdrage aan het vergroten van de voorraad betaalbare huurwoningen in de gemeente,” aldus Ed de Groot (directeur LEKSTEDEwonen).

Wonen aan de Stationsweg

Het kleinschalige gebouw aan de Stationsweg bestaat uit 10 twee- en driekamerappartementen met woonoppervlakten vanaf 50 m2 en een balkon of tuin/terras. De huurprijzen zijn vanaf € 619 en alle appartementen zijn zeer energiezuinig, voorzien van vloerverwarming en aangesloten op zonnepanelen. De nieuwbouw is gerealiseerd door Bouwbedrijf vd Tol uit Bunnik, naar ontwerp van GBS architecten.
Met de nieuwbouw is niet alleen invulling gegeven aan deze locatie, maar vooral aan de grote vraag naar betaalbare huurwoningen in Bunnik en dan specifiek voor jongeren. De Stationsweg was populair, want er reageerden liefst 492 woningzoekenden op de appartementen.

Lokaal woningzoekenden

Vanwege het grote tekort aan sociale huurwoningen in Bunnik en de grote behoefte onder jongeren, zijn er bij toewijzing voorrangsregelingen toegepast. Op verzoek van de gemeente Bunnik zijn alle appartementen met voorrang toegewezen aan jongeren tot en met 29 jaar uit Bunnik, Odijk en Werkhoven. In de Huisvestingsverordening van de gemeente Bunnik valt dit onder ‘lokaal woningzoekenden’ en daarvan is dankbaar gebruik gemaakt door Bunnikers. 

Onthulling muurschildering Bij de oplevering was er geen groot feest vanwege de geldende coronamaatregelen. Dit heugelijke moment is daarom bescheiden gevierd. Donderdag 4 juni onthulde wethouder Paul Heijmerink de muurschildering van ruim 50 m2 in de centrale hal. Robert-Jan Brink (de Verfdokter) uit Bunnik heeft de wand van drie etages omgetoverd in een groene oase met vogels. Nu de appartementen aan de Stationsweg Bunnik officieel zijn opgeleverd, kunnen de bewoners komende dagen hun intrek nemen in hun nieuwe appartement. 
Meer weten over de Stationsweg?

Klik hier voor meer informatie

en

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X