Nieuws

Published on januari 14th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDEwonen levert eerste huurwoningen ‘De Erven’ op

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft LEKSTEDEwonen de sleutels overhandigd van de volgende serie huurwoningen in Hoef en Haag. Het gaat om 25 woningen voor verschillende huishoudens in de wijk ‘De Erven’. Bij toewijzing van een aantal woningen kregen onder andere lokaal woningzoekenden voorrang, zo ook Sylvia en Stash. Dankzij deze mogelijkheid kunnen zij met hun twee dochters binnenkort genieten van hun hoekwoning en tuin. Hoef en Haag en het aantal sociale huurwoningen groeit gestaag door en voorziet in de grote vraag naar woonruimte.

Gestage groei huurwoningen

De 25 opgeleverde huurwoningen staan in de groene en landelijke wijk ‘De Erven’ aan het Cassiaerf, Magnoliaerf en Mimosaerf. Met de drie woningtypen (97 t/m 110 m2) is er aanbod voor iedereen; alleenstaanden en gezinnen, jongeren en 65-plussers. Zo zijn er 21 drie- en vierkamerwoningen en vier woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Deze vier woningen zijn specifiek ontworpen op wooncomfort in alle fases van het leven en zeer geschikt voor 65-plussers. Alle woningen zijn zeer energiezuinig, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp (vloerverwarming). De huurprijzen zijn zodanig dat de woningen bereikbaar zijn voor huishoudens uit verschillende inkomensgroepen en zorgt LEKSTEDEwonen in combinatie met lage energiekosten voor betaalbare woonlasten.
et deze oplevering zijn, naast veel koopwoningen, inmiddels 186 huurwoningen in Hoef en Haag in gebruik genomen.In het nieuwe dorp worden in 1.800 woningen gebouwd, waarvan 360 sociale huurwoningen van lekstedewonen. Hoef en Haag voorziet daarmee in de grote (regionale) vraag naar huur- en koopwoningen.

Straks genieten van de tuin

“Wij zijn hartstikke blij met onze woning.” Aan het woord zijn Sylvia en Stash die zojuist de sleutels van hun hoekwoning hebben ontvangen. “Na 13 jaar op de flat en met twee dochters werd het tijd voor een grotere woning. Een tuin was toch onze grote wens met opgroeiende kinderen. Zij kunnen straks naar de nieuwe basisschool in Hoef en Haag; ideaal en lekker dichtbij. We stonden al 12 jaar ingeschreven, wilden verhuizen en toen kwam ‘De Erven’ voorbij. We hebben bewust op deze woning gereageerd, want daarop maakten we de meeste kans. Dat is gelukt! Komende weken klussen, verhuizen en dan gaan wij met ons gezin een mooie toekomst tegemoet in Hoef en Haag.”

Samenwerking

De woningen zijn ontwikkeld in samenwerking met en gebouwd door Trebbe uit Nieuwegein. Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): “We zijn blij met de plezierige samenwerking met Trebbe die de huurwoningen heeft gebouwd conform ons moderne programma van eisen. We voegen wederom een gevarieerd aanbod toe, zodat er voor veel verschillende typen huishoudens comfortabele en betaalbare huurwoningen in het nieuwe dorp worden gebouwd. Telkens blijkt uit de belangstelling van woningzoekenden hoeveel vraag er is naar dergelijke huurwoningen. We kunnen eigenlijk meer spreken over woningnood dan over een vraag, gelet op de ruim 1.500 reacties die we op ‘De Erven’ hebben ontvangen. Daarom is het belangrijk dat bij een aantal woningen voorrang is verleend aan verschillende doelgroepen.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X