Nieuws

Published on oktober 17th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDEwonen realiseert eerste huurwoningen in De Erven

Op 11 oktober ondertekenden Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen) en Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe Groep) de overeenkomst voor de realisatie van vijfentwintig duurzame, sociale huurwoningen in Hoef en Haag. Dit worden de eerste huurwoningen in de wijk ‘De Erven’. Met deze woningen wordt een verdere invulling gegeven aan de vraag naar goede, duurzame en betaalbare huurwoningen in Hoef en Haag.

Eerste huurwoningen in De Erven

Ed de Groot, directeur-bestuurder bij LEKSTEDEwonen: “Wij kijken uit naar de eerste huurwoningen in de wijk ‘De Erven’ van Hoef en Haag. Bij een nieuw dorp hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier én betaalbaar kunnen wonen. Trebbe is geselecteerd uit een tender en zij hebben vorig jaar al 37 huurwoningen in de wijk ‘Het Lint’ gebouwd. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige woningen en wij hebben alle vertrouwen in Trebbe dat deze 25 woningen ook aan de hoge verwachtingen voldoen.”
Hein Trebbe jr., directeur Trebbe: “Ik ben er trots op dat we deze duurzame woningen mogen ontwikkelen en bouwen. Dit is het derde project dat we voor lekstedewonen realiseren en daarmee de derde keer dat we dat vanuit een hele prettige en duurzame samenwerking met LEKSTEDEwonen doen.”

Eigentijdse en landelijke uitstraling

Het plan omvat vijfentwintig woningen en wordt gerealiseerd in de wijk ‘De Erven’. De woningen zijn verdeeld over drie blokken en worden uitgevoerd in drie verschillende typen. De woningen, naar het ontwerp van Hans Been architecten, krijgen een eigentijdse en landelijke uitstraling, passend in de wijk die een eigentijdse invulling van de erfgedachte ademt. Ieder woningtype krijgt een eigen steen- en pancombinatie met een rijk en gevarieerd gevelbeeld.

Duurzaam en een hoog wooncomfort

De woningen zijn duurzaam, energiezuinig en kennen een hoog wooncomfort. Er is gekozen voor een all-electric verwarmingsinstallatie, een zonneboiler zorgt voor warm water en zonnepanelen op het dak wekken stroom op. Deze duurzame uitrusting en hoogwaardige isolatie zorgen voor wooncomfort en lagere woonlasten.

Huren in Hoef en Haag

In de gemeente Vijfheerenlanden groeit op de oeverwal van de Lek ‘Hoef en Haag’. Het nieuwe dorp wordt over een periode van 15 jaar gerealiseerd en inmiddels zijn er 600 woningen gerealiseerd, in aanbouw of verkocht. Hoef en Haag bestaat uit drie wijken, is ruim en groen van opzet en er komen verschillende woningtypen, zowel huur- als koopwoningen.

Over de bouw en verhuur

Trebbe verkreeg de opdracht uit een design & build aanbesteding van LEKSTEDEwonen. De planuitwerking en realisatie worden uitgevoerd volgens BasisWonen, het concept van Trebbe voor grondgebonden woningen. De bouw en verhuur van de woningen start in de zomer van 2020 en naar verwachting duurt de bouw een half jaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X