Nieuws

Published on februari 9th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie LEKSTEDEwonen start bouw nieuwe woonwijk Rhijnhaeghe

De bouw van de 91 woningen van nieuwbouwproject Rhijnhaeghe in Bunnik is gestart. Schutte bouw & ontwikkeling heeft de eerste boorpalen in de grond gebracht, het ketenpark ingericht en daarmee staat alles op groen om deze nieuwe woonwijk dan eindelijk vorm te geven. Door de samenwerking van de gemeente Bunnik, LEKSTEDEwonen en ontwikkelaar Sustay wordt er op de oude kantoorlocatie ‘Rhijnhaeghe’ een volledige nieuwe woonbuurt met verschillende woningen gerealiseerd. Het duurzame project Rhijnhaeghe telt straks 75 appartementen, 10 rijwoningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen met hedendaags comfort. Het resultaat wordt een gevarieerde mix van koopwoningen, sociale huurwoningen en middenhuurwoningen die voorziet in de grote behoefte aan betaalbaar wonen voor diverse doelgroepen.  Bekijk de start bouw via https://vimeo.com/507429065.

Aandacht voor groen & betaalbaarheid

In het nieuwbouwproject is veel aandacht voor groen en betaalbaarheid. De nieuwe woonwijk krijgt een speelse opzet en is omringd door volwassen bomen. Bovendien is er ruimte vrijgehouden voor nieuw groen, parkeermogelijkheden voor bewoners en speelgelegenheid voor kinderen. Paul Heijmerink, wethouder wonen Bunnik, kijkt uit naar het bouwproces: “De gemeente Bunnik heeft een grote ambitie op het gebied van wonen. We hebben veel nieuwe en betaalbare woningen nodig. Niet alleen om te voorzien in de vraag, maar ook om Bunnik levendig en aantrekkelijk te houden. De bouw van project Rhijnhaeghe is één van de ontwikkelingen die daaraan bijdraagt met een mix van woningtypes in zowel huur als koop. Dat is een goede ontwikkeling. Mensen krijgen zo een fijne plek in een aantrekkelijke en groene leefomgeving.”

Directeur Ed de Groot van LEKSTEDEwonen vult aan: “LEKSTEDEwonen zet zich in om een bijdrage te leveren aan het invullen van de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Door een mooie samenwerking tussen de gemeente Bunnik en Sustay wordt het mogelijk gemaakt hier 27 prachtige sociale huurappartementen te realiseren. De mix van bewoners zorgt voor een nieuwe woonwijk waar iedereen zich thuis kan voelen. Wat mij betreft komen er meer van dit soort projecten.”

Duurzaam bouwen

In het ontwerp van project Rhijnhaeghe is er op diverse manieren rekening gehouden met duurzaamheid. De daken van de woningen worden nagenoeg volledig voorzien van zonnepanelen en hemelwater wordt opgevangen in infiltratiekratten. De badkamers van de woningen krijgen een elektrische boiler en er wordt douchewarmteterugwinning toegepast. Op deze manier is de nieuwe wijk een stuk duurzamer dan de gestelde EPC-eis (energieprestatie van nieuwbouw) vanuit het bouwbesluit. Verder was er vanuit de gemeente Bunnik een extra duurzaamheidseis gesteld, namelijk de GPR-score. De gemiddelde GPR-score ligt bij project Rhijnhaeghe op 8,0. Projectleider Wout Groot Koerkamp van Schutte bouw & ontwikkeling legt uit: “De GPR gebouw software is een digitaal instrument om de duurzaamheid in kaart te brengen door middel van rapportcijfers voor de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Voor het bouwbesluit is de eis een 0,6. Hier scoren we met een 8,0 dus fors hoger.”

Doorstroming extra aandachtpunt

Om optimaal in te spelen op een goede doorstroming in de lokale woningmarkt zijn er afspraken gemaakt tussen de betrokken partners. Mensen uit de gemeente krijgen voorrang. Daarnaast biedt LEKSTEDEwonen jongeren tot en met 29 jaar extra voorrang en doet Sustay dit binnen de middenhuur richting 55-plussers. Menno Schapendonk van Sustay reageert verheugd: “We zijn er trots op dat het weer gelukt is om voorrang te geven aan specifieke doelgroepen en mensen uit de omgeving. Zo krijgt het dorp Bunnik een enorme positieve doorstroming impuls.” De 34 koopwoningen zijn allemaal verkocht en het verhuurproces voor de 27 sociale huurwoningen, waarop 1.284 mensen reageerden, is afgerond. Het verhuurproces van de middenhuur rijwoningen start half februari en de vrije sector huurappartementen na de zomer. De verwachte oplevering van de eerste woningen is najaar 2021 en het project zal voorjaar 2022 afgerond zijn. Van de start bouw is een leuke video te zien op beide website en via https://vimeo.com/507429065.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X