Nieuws

Published on februari 25th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Mitros en Van Wijnen leveren 86 huurwoningen op in centrumhart Utrecht

De huurders kregen al op 1 februari de sleutels van hun nieuwe appartement, maar afgelopen week werd het appartementencomplex aan de A.B.C.-straat officieel door bouwbedrijf Van Wijnen aan Mitros opgeleverd én de complexnaam onthuld. Een feestelijk moment voor zowel de nieuwe bewoners als de aannemer en de woningcorporatie.

Drie jaar lang stond het voormalige Victas-complex in de A.B.C.-straat leeg. Na het vertrek van Victas Verslavingszorg kocht Woningcorporatie Mitros het pand in 2019. Het iconische pand dat in 2013 nog een Rietveld-architectuurprijs won is door Van Wijnen getransformeerd van zorg- naar wooncomplex.

Betaalbaar wonen in de binnenstad
“De binnenstad van Utrecht is een populaire plek om te wonen. Wonen in de binnenstad moet voor iedereen mogelijk zijn. Juist daarom zijn we trots op de ontwikkeling van De Juf aan de A.B.C.-straat. Met de toevoeging van 86 huurappartementen in het sociale en middendure segment maken we betaalbaar wonen in de binnenstad toegankelijk”, aldus Maarten de Kruif, vastgoedontwikkelaar bij Mitros.  

De Juf bestaat uit twee- en driekamerappartementen variërend in oppervlakte van 40 tot 75 m2. Er is een gemeenschappelijke binnentuin en een ontmoetingsruimte voor de bewoners. Stichting De Veste huurt de komende 7 jaar 34 kamers voor studenten met autisme. Na deze huurperiode worden de kamers omgebouwd tot 16 appartementen zoals de rest van het complex.

Uitzicht over Utrechts dakenwolk
Het appartementencomplex bestaat uit vijf verdiepingen, waarbij je vanaf de vierde en vijfde verdieping uitkijkt over een wirwar van Utrechtse daken, met als hoogtepunt het zicht op de Domtoren. De gevel is intact gebleven, maar vanbinnen is het complex volledig getransformeerd en duurzaam gemaakt. Zo zijn er zonnepanelen gemonteerd, is het binnenterrein  vergroend en is de glazen gevel extra geïsoleerd.

Binnenstedelijke transformatie
De Kruif: “Met de oplevering van De Juf voegen we een heel mooi wooncomplex toe aan onze portefeuille op een unieke plek in de stad.” “De locatie van het pand was de grootste uitdaging. De ligging in het centrum maakte de aanvoer van goederen en het verbouwen lastiger dan gemiddeld. We zijn dan ook heel trots op het resultaat”, voegt Remi van der Pol, planvoorbereider bij Van Wijnen daar nog aan toe.

http://persberichten.deperslijst.com/212788/mitros-en-van-wijnen-leveren-86-huurwoningen-op-in-centrumhart-utrecht.html 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X