Nieuws

Published on oktober 6th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Mooiland start sloop Tamboerstraat Sint Hubert

In opdracht van Mooiland is gebroeders van Herpen gestart met de sloopwerkzaamheden van zes HAT-woningen (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens) aan de Tamboerstraat in Sint Hubert. In de Tamboerstraat staan tien HAT-woningen. De vier HAT-woningen die blijven staan, verbouwen we naar twee ruime eengezinswoningen.  Naar verwachting ontvangen de nieuwe bewoners eind 2021 de sleutels van hun woning.

Aanpak Tamboerstraat

In de wijk Grootven in Sint Hubert is de verhouding tussen sociale huur- en koopwoningen niet in evenwicht. De dorpsraad, gemeente zijn we al geruime tijd in gesprek over veranderingen in de wijk. Daarom hebben we besloten om zes woningen te slopen en deze grond te verkopen. De overige 4 woningen worden verbouwd naar twee eengezinswoningen. Hierbij wordt onder andere een nieuwe trap geplaatst om daarmee de begane grond te verbinden met de eerste verdieping. De woningen krijgen een nieuwe keuken, badkamer, toilet, een nieuwe indeling en hebben een ruime zolder. De installaties worden vernieuwd en de woningen krijgen zonnepanelen. Hilly van Nispen, wijkconsulent: “Samen met de dorpsraad en gemeente werken we graag aan een toekomstbestendige en leefbare wijk. Het mooie is dat we niet alleen naar de ‘stenen’ kant gekeken hebben, maar dat we door de ‘Woning zoekt jou’ toewijzing ook voor de sociale kant een goed plan hebben. Er zijn erg leuke ideeën aangedragen”.

Bijzondere toewijzing

De twee woningen zijn toegewezen op basis van ‘Woning zoekt jou’. Zonder inschrijfduur maar mét motivatie. Hiermee willen we een positieve impuls geven aan de leefbaarheid van de wijk Grootven. Susan heeft een woning gekregen via ‘Woning zoekt jou’: “Samen met mijn twee kinderen mag ik in de Tamboerstraat gaan wonen. In overleg met mijn nieuwe buren en samen met de mensen uit de straat wil ik gaan kijken wat de behoeftes zijn. Deze pikken we op om er een nog leukere buurt van te maken!”

https://www.mooiland.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X