Nieuws

Published on november 18th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Mooiland renoveert 168 huurappartementen in de Brusselse Poort in ’s-Hertogenbosch

Appartementencomplex de Brusselse Poort in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch wordt het komende jaar flink onder handen genomen. Mooiland renoveert samen met Dura Vermeer Bouw Heyma 168 huurappartementen en maakt het complex toegankelijker, veiliger en duurzamer. Afgelopen woensdagochtend ondertekenden Bart Kivits, directeur Vastgoed van Mooiland, en Edwin Blom van Dura Vermeer Bouw Heyma de aannemingsovereenkomst. Dat betekent dat het project nu echt van start gaat!

Uitdagend project

Het complex van de Brusselse poort is verdeeld over drie woningblokken en heeft een centrale ligging in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Vanwege de centrale locatie in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch, is het een project vol uitdagingen. Vooral op logistiek gebied. Afgelopen maandag, 11 november, zijn de werkzaamheden gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot december 2020.

Verbeteren van de appartementen

We gaan onder andere keukens, badkamers, toiletten, kozijnen, voordeuren en ventilatiesystemen aanpakken. Daarnaast maken we de woningen energiezuiniger, passen we de algemene ruimten aan, verbeteren we de veiligheid door het plaatsen van brandveiligheidsmaatregelen en wordt de toegankelijkheid beter dankzij het verbouwen van de entreehallen. Mooiland heeft tijdens de voorbereiding van deze plannen voortdurend overleg en afstemming gehad met de huurdersvereniging De Brusselse Poort.

Duurzaamheid

Mooiland sloot vorig jaar met de gemeente ’s-Hertogenbosch en diverse andere woningcorporaties een duurzaamheidsakkoord. Doel: in 2050 álle woonwijken in de stad geheel duurzaam hebben. Bij dit project betekent dat we in het kader van duurzaamheid LED-verlichting aanbrengen in de algemene ruimtes, de woningen geschikt maken voor aardgasloos koken en op het dak zonnepanelen plaatsen.

Extra hulp

Dura Vermeer werkt samen met uitzendbureau Ampliar. Ampliar werkt met mensen met een arbeidsbeperking. Uitzendkrachten worden bijvoorbeeld ingezet als verkeersregelaar, logistiek medewerker, schoonmaker of als leerling timmerman. “We werken bij meerdere projecten samen en dat gaat op een prettige manier”, vertelt Marco Geysmans, projectleider van Dura Vermeer Bouw Heyma. “Vooral de persoonlijke begeleiding en aandacht voor de afzonderlijke personen is uitstekend.”

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X