Nieuws

Published on juni 14th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Nijestee verwelkomt nieuwe bewoners in Grunobuurt

Alle bewoners van het nieuwe woongebouw Regulateur in de Grunobuurt hebben de sleutels gekregen. De huurders van de 105 duurzame appartementen kunnen beginnen met klussen en verhuizen. Alle woningen in Regulateur – 79 sociale huur en 26 middenhuur – zijn dan bewoond.

Opvallend aan Regulateur is de mooi vormgegeven groene binnentuin. Zoveel mogelijk woningen sluiten daarop aan. Verder zijn de woningen zo modern als het maar kan. Er is verwarming en warm water van het duurzame systeem van WarmteStad. Iedere woning heeft 3 zonnepanelen op het dak. De isolatie is van topkwaliteit. En er is aan de klimaatverandering gedacht: overtollig regenwater wordt onder andere opgevangen door sedumdaken (daken met groene beplanting).

Jan Jaap Vogel, directeur bij Nijestee: “We zijn enorm trots op dit gebouw. Hier komt alles samen waar we als Nijestee voor staan: kwalitatief hoogwaardige woningen in een hele mooie omgeving waarin ontmoeting en duurzaamheid centraal staan, zodat onze huurders prettig kunnen wonen. We hebben dit kunnen realiseren door de intensieve langjarige samenwerking die we hebben met architect De Zwarte Hond en bouwer Trebbe. We dagen elkaar steeds verder uit en vinden elkaar nog beter in het leveren van een hele hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. We zijn blij dat alle nieuwe huurders nu hun sleutel hebben gekregen en dat dit mooie gebouw nu bewoond wordt.”

“Wat een mooie binnentuin!”

Op het binnenterrein van Regulateur is een prachtige, groene binnentuin aangelegd met voor de bewoners volop ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten. Ook is er een wadi; een tijdelijke opvang voor regenwater bij hoosbuien. Daarmee voorkomen we dat straten blank komen te staan. Deze spontane uitroep van een omwonende die even kwam kijken, zegt eigenlijk alles: “Wat een mooie binnentuin!”

Wonen met zorg

10 woningen worden via de zorginstelling Zinso verhuurd aan bewoners. Deze woningen zijn bedoeld om de doorstroming op de woningmarkt voor mensen met een tijdelijke zorgbehoefte mogelijk te maken. In een ruimte aan de Paterswoldseweg komt een tandarts. Aan de Stephensonstraat gaan we een ruimte gebruiken als informatiecentrum.

Wijkvernieuwing

Regulateur is het 6e woongebouw in de gerenoveerde Grunobuurt. De wijkvernieuwing houdt in dat alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20, gesloopt zijn. Daarvoor in de plaats is er nieuwbouw met een grote mix aan woningtypes. Bewoners uit de Grunobuurt hebben meegedacht over de ontwikkeling van de 8 nieuwe gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Zo blijven de kwaliteiten van de oorspronkelijke wijk behouden.

Nijestee, De Zwarte Hond en Trebbe hebben intensief samengewerkt aan Regulateur. Ook bij de 3 gebouwen ervoor én de volgende gebouwen werken ze samen. De architect heeft de nadruk gelegd op bakstenen, met grote raamopeningen en verspringingen in de gevels. De vormgeving sluit goed aan op de andere gebouwen.

Stads en groen

In totaal komen er circa 650 nieuwe woningen. Na Regulateur volgt Tender, en daarna nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen. Zo maken we samen een stadse en groene woonwijk met betaalbare woningen.

https://www.nijestee.nl/over-nijestee/nieuws/nijestee-verwelkomt-nieuwe-bewoners-in-grunobuurt


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X