Nieuws

Published on juni 11th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie OFW Leefbaarheidsfonds ondersteunt buurtinitiatieven

Samen voor veilige en leefbare buurten. Daarvoor dienden een aantal inwoners van Biddinghuizen een aanvraag in bij het Leefbaarheidsfonds van OFW. Zo bouwen de buurtbewoners van de Koolzaadhof aan een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud en ontving stichting AED Biddinghuizen 3 warmtekasten voor AED’s.

Er wordt hard gewerkt aan een ontmoetingsplek door de buurtbewoners van de Koolzaadhof in Biddinghuizen. Bestrating en materialen als afdekzeilen en kabelhaspels voor buurtbijeenkomsten en bouwpakketjes om vogelkastjes met kinderen uit de buurt te maken, ontbraken nog. Daarvoor kregen de buurtbewoners een financiële bijdrage vanuit het Leefbaarheidsfonds van OFW.

Met goedkeuring en hulp vanuit Samen Actief van de gemeente was eerder al een start gemaakt. Zo werd het grasveld aan de Koolzaadhof door de bewoners omgetoverd tot een fijne ontmoetingsplek. De plek bestaat uit een wilgenhut, wilgentunnel voor de kinderen, insectenhotel, boomstambankje en vlinderstruiken.

Biddinghuizen snel in actie
Stichting AED Biddinghuizen maakt zich hard voor voldoende openbare AED’s op diverse locaties in de kern van Biddinghuizen en om zoveel mogelijk inwoners te leren reanimeren en de AED te gebruiken. De huidige, zelfgemaakte kastjes om 3 AED’s te beschermen, begonnen te roesten en dus toe aan vervanging. Door een financiële bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van OFW hangen de AED’s in de Akkerhof, De Zaaiviool en de Lucernehof nu weer warm en droog en zijn ze met een pincode aangesloten op HartslagNu.Ook een goed idee?
Huurders van OFW kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij het Leefbaarheidsfonds van OFW. De maximale financiële vergoeding is € 2.500.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X